Koreansk bulgogi på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi på vegofärs

Koreansk bulgogi på vegofärs

med färsk pak choi och asiatisk majonnäs

Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Sesam
Ägg
Senap
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

1 st

Lime

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Morot

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 2)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Ketchup (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3297 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett36.9 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker18.8 g
Protein24.4 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. 

Ta av från värme och låt vila under lock tills servering. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered sallad
2

Under tiden, grovhacka pak choi. Riv morot (oskalad) grovt. Halvera lime [½ st, 2P].

Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [2 msk | 4 msk].

Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar. 

Toppa med vegofärs. 

Servera med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image