HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokosnudlar
topBanner
Kokosnudlar

Kokosnudlar

med fläskkött och lime

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga! Här bjuder vi nämligen på en supersnabb allt i ett rätt! Vi steker fläskkött, morot och zucchini, och sen blandar vi det med nudlar, kokosmjölk, lime och soja. Skulle det bli rester, smakar det också fantastisk dagen efter!

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:glutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Fläskkotlett hel

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

200 ml

Kokosmjölk

1 st

Morot

1 st

Ingefära

4 g

Ga-Laksa

110 g

Zucchini

½ st

Ekologisk lime

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3181.3777 kJ
Energi (kcal)760.3675 kcal
Fett32.896 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater69.2737 g
varav socker9.1 g
Protein45.1558 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Riv ingefära. Riv en generös nypa limezest och skär sen lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött tills gyllene och genomstekt, 4-5 min. Lägg över till en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och zucchini tills mjuka, 4-5 min. Tillsätt ingefära och Ga-Laksa och stek i 1 min.

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka tills 'al dente', 1-2 min. Häll av vattnet och blanda nudlar med köttet.

5

Tillsätt kokosmjölk, limezest, sojasås och en generös skvätt limejuice till stekpannan. Blanda och koka tills det har tjocknat något, 2-3 min. Rör ner nudlar och kött i stekpannan, och smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp kokosnudlar med fläskkött i skålar. Garnera med jordnötter och servera med resterande limeklyftor.