topBanner
Kokosnudlar

Kokosnudlar

med fläskkött och lime

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga! Här bjuder vi nämligen på en supersnabb allt i ett rätt! Vi steker fläskkött, morot och zucchini, och sen blandar vi det med nudlar, kokosmjölk, lime och soja. Skulle det bli rester, smakar det också fantastisk dagen efter!

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:glutensojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

300 g

Fläskkotlett hel

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

200 ml

Kokosmjölk

1 st

Morot

1 st

Ingefära

4 g

Ga-Laksa

110 g

Zucchini

½ st

Ekologisk lime

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3181 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett33 g
varav mättat21 g
Kolhydrater69 g
varav socker9 g
Protein44 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Riv ingefära. Riv en generös nypa limezest och skär sen lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött tills gyllene och genomstekt, 4-5 min. Lägg över till en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och zucchini tills mjuka, 4-5 min. Tillsätt ingefära och Ga-Laksa och stek i 1 min.

4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka tills 'al dente', 1-2 min. Häll av vattnet och blanda nudlar med köttet.

5

Tillsätt kokosmjölk, limezest, sojasås och en generös skvätt limejuice till stekpannan. Blanda och koka tills det har tjocknat något, 2-3 min. Rör ner nudlar och kött i stekpannan, och smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp kokosnudlar med fläskkött i skålar. Garnera med jordnötter och servera med resterande limeklyftor.