topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokosnudlar

Kokosnudlar

med fläskkött och lime

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga! Här bjuder vi nämligen på en supersnabb allt i ett rätt! Vi steker fläskkött, morot och zucchini, och sen blandar vi det med nudlar, kokosmjölk, lime och soja. Skulle det bli rester, smakar det också fantastisk dagen efter!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300

Fläskkotlett hel

20

Jordnötter

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

200

Kokosmjölk

1

Morot

1

Ingefära

4

Ga-Laksa

½

Zucchini

½

Ekologisk lime

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)697 kcal
Energi (kJ)2917 kJ
Fett27.73 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater67.98 g
varav socker8.7 g
Protein42.64 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvarer
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten*. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Riv ingefära. Riv en generös nypa limezest och skär sen lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött tills gyllene och genomstekt, 4-5 min. Lägg över till en skål.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek morot och zucchini tills mjuka, 4-5 min. Tillsätt ingefära och Ga-Laksa och stek i 1 min.

Koka nudlar
4

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka tills 'al dente', 1-2 min. Häll av vattnet och blanda nudlar med köttet.

Laga sås
5

Tillsätt kokosmjölk, limezest, sojasås och en generös skvätt limejuice till stekpannan. Blanda och koka tills det har tjocknat något, 2-3 min. Rör ner nudlar och kött i stekpannan, och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp kokosnudlar med fläskkött i skålar. Garnera med jordnötter och servera med resterande limeklyftor.