.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Baharat kryddmix
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
15
Dukkah
1
Krossade tomater
20
Tranbär
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
½
Ciabatta
1
Lök
1
Röd paprika
1.33
Smör
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Ställ fram smör* på köksbänken så det blir rumstempererat. Finhacka lök. Kärna ur och finhacka paprika. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på hög värme. Fräs lök, paprika, baharat och dukkah i 3-4 min under omrörning.
Sänk till medelvärme. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* (se ingredienslistan) och tranbär i kastrullen. Låt din tagine sjuda i 10-15 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Finhacka persilja (spara några blad till servering). Pressa vitlök. Blanda vitlök, smör*, hälften av persiljan, en nypa salt* och peppar* i en skål - vitlökssmöret är färdigt! Lägg resterande persilja i din tagine och rör om.
Halvera ciabatta [1/2 st, 2 pers] på längden. Skär varje halva i 5-6 skivor och bre dem med vitlökssmör. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Värm upp i ugnen, 6-7 min. TIPS: Vill du göra brödet ännu godare, ringla över lite olivolja innan du sätter in det i ugnen.
Sleva upp taginen i varsin djup tallrik och garnera med persiljeblad. Avnjut tillsammans med det varma vitlöksbrödet. HELLO TAGINE! Tagine är en nordafrikansk klassiker där kryddorna och kombinationen av söta och sura smaker står i fokus. Oavsett om du lagar den med kött eller grönsaker är basen på tomat samt torkad frukt ett måste.