I kväll uppdaterar vi den klassiska burgaren med inspiration från Sydamerika och lagar en variant med stekta räkor och majs- och kålsallad i fluffiga briochebröd. Vi serverar våra spännande burgare med gyllenrostade pommes vända med chimichurri på färsk koriander, chiliflakes och jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
4 g
Panamat
50 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
500 g
Potatis
½ st
Majs
1 st
Lime
1 st
Koriander
1 g
Chiliflakes
150 g
Förskuren spetskål
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till räkor
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Ställ åt sidan i en stor skål.
Halvera lime.
Grovhacka jordnötter.
Finhacka koriander.
Skär salladslök i tunna skivor.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt och Panamat.
Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Vänd ner kål, en skvätt limesaft, salladslök och salt i skålen med majs.
Vänd pommes till vuxenportionerna med jordnötter, koriander och chiliflakes precis innan servering.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Bre bröd med hälften av majonnäsen och fyll dem med räkor och en del av kålsalladen.
Servera med pommes och resterande sallad och majonnäs.