Skip to main content
Räkburgare på sydamerikanskt vis
Räkburgare på sydamerikanskt vis

Räkburgare på sydamerikanskt vis

med chimichurripommes och majssallad

I kväll uppdaterar vi den klassiska burgaren med inspiration från Sydamerika och lagar en variant med stekta räkor och majs- och kålsallad i fluffiga briochebröd. Vi serverar våra spännande burgare med gyllenrostade pommes vända med chimichurri på färsk koriander, chiliflakes och jordnötter.

Taggar:
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Kräftdjur
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Jordnötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

4 g

Panamat

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Ägg, Senap)

500 g

Potatis

1 st

Majs

1 st

Lime

1 st

Koriander

1 g

Chiliflakes

150 g

Förskuren spetskål

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till räkor

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3522 kJ
Energi (kcal)842 kcal
Fett33 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater108.1 g
varav socker18.9 g
Kostfiber8.5 g
Protein28.5 g
Kolesterol78.3 mg
Salt4.8 g
Potassium1255.5 mg
Calcium24.7 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek majs
2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en stor skål.

Förbered råvaror
3

Halvera lime.

Grovhacka jordnötter.

Finhacka koriander.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek räkor
4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med salt och Panamat.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda sallad
5

Vänd ner kål, en skvätt limesaft, salladslök och salt i skålen med majs.

Vänd pommes till vuxenportionerna med jordnötter, koriander och chiliflakes precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Bre bröd med hälften av majonnäsen och fyll dem med räkor och en del av kålsalladen.

Servera med pommes och resterande sallad och majonnäs.