Räkburgare på sydamerikanskt vis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Räkburgare på sydamerikanskt vis

med chimichurripommes och majssallad

I kväll uppdaterar vi den klassiska burgaren med inspiration från Sydamerika och lagar en variant med stekta räkor och majs- och kålsallad i fluffiga briochebröd. Vi serverar våra spännande burgare med gyllenrostade pommes vända med chimichurri på färsk koriander, chiliflakes och jordnötter.

Taggar:
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Kräftdjur
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

4 g

Panamat

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

½ st

Majs

1 st

Lime

1 st

Koriander

1 g

Chiliflakes

150 g

Förskuren spetskål

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till räkor

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3385 kJ
Energi (kcal)809 kcal
Fett32.5 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater103.1 g
varav socker16 g
Protein26.9 g
Salt4.6 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, häll av majs.

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Ställ åt sidan i en stor skål.

3

Halvera lime.

Grovhacka jordnötter.

Finhacka koriander.

Skär salladslök i tunna skivor.

4

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt räkor och krydda med salt och Panamat.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. 

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

5

Vänd ner kål, en skvätt limesaft, salladslök och salt i skålen med majs.

Vänd pommes till vuxenportionerna med jordnötter, koriander och chiliflakes precis innan servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Bre bröd med hälften av majonnäsen och fyll dem med räkor och en del av kålsalladen.

Servera med pommes och resterande sallad och majonnäs.