HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKatsu Curry
topBanner
Katsu curry

Katsu curry

med tofu och rädissallad

En spännande variant av en klassisk currygryta. Krispig, perfekt stekt panerad tofu. Läcker currysås med lök, morot och kokosmjölk. Den krispiga rädissalladen fulländar rätten.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Morot

25 ml

Curry-on

20 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

150 g

Gul currypasta

(Innehållersenap)

200

Jasminris

50 g

Kokosmjölk

1 st

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

¼ tsk

Lök

2 msk

Salladsmix

Rädisor

Tofu

(Innehållersoja)

Ingår inte i din leverans

Ägg*

Salt*

Vetemjöl*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2697.8015 kJ
Energi (kcal)644.79 kcal
Fett22.235 g
varav mättat16.9 g
Kolhydrater95.0225 g
varav socker3.9 g
Protein16.1845 g
Salt3.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i 1 cm breda halvmånar. Skär tofu i 1 cm breda skivor (3 per pers). Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt.

3

Blanda mjöl*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg* och tillsist i panko, och överför till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs morot och lök i 2-3 min. Tillsätt currypasta och Curry-on och rör om 1 min. Tillsätt kokosmjölk och sojasås. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat något. TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock.

5

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek tofu i 4-5 min på varje sida, tills gyllene. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och rädisor i en skål. Ringla över olivolja*, krydda med salt* and peppar*.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med currysås och katsu tofu. Servera sallad vid sidan av.