
En spännande variant av en klassisk currygryta. Krispig, perfekt stekt panerad tofu. Läcker currysås med lök, morot och kokosmjölk. Den krispiga rädissalladen fulländar rätten.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
50
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
150
Jasminris
250
Tofu
1
Lök
20
Gul currypasta
(Innehåller: Senap)
200
Kokosmjölk
4
Curry-On
75
Rädisor
30
Salladsmix
25
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)
1
Morot
1
Ägg
¼
Salt
2
Vetemjöl

Koka upp en stor kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skiva lök tunt. Skär morot (oskalad) i 1 cm breda halvmånar. Skär tofu i 1 cm breda skivor (3 per pers). Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt.

Blanda mjöl*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg* och tillsist i panko, och överför till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs morot och lök i 2-3 min. Tillsätt currypasta och Curry-on och rör om 1 min. Tillsätt kokosmjölk och sojasås. Sjud i 6-8 min, tills såsen har tjocknat något. TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock.

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek tofu i 4-5 min på varje sida, tills gyllene. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2 pers] och rädisor i en skål. Ringla över olivolja*, krydda med salt* and peppar*.

Lägg upp ris i skålar och toppa med currysås och katsu tofu. Servera sallad vid sidan av.