HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKålpuddingspanna
topBanner
Kålpuddingspanna

Kålpuddingspanna

med kokt potatis och lingonsylt

Ikväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen! Kvällens middag bjuder på en perfekt balans av sött och salt. Kött, kål, potatis, en fantastisk gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig hemmapicklad gurka!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:SulfiterGlutenSojaMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Gurka

25 ml

Vitvinsvinäger

(InnehållerSulfiter)

1 st

Lök

150 g

Förskuren spetskål

250 g

Blandfärs

4 g

Köttbuljong

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

200 ml

Matlagningsgrädde

(InnehållerMjölk)

50 g

Lingonsylt

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)858 kcal
Energi (kJ)3590 kJ
Fett48.65 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater70.33 g
varav socker25.2 g
Protein32.86 g
Salt2.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet och en generös nypa salt* i en medelstor kastrull. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Smaka av med salt* och peppar*, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.

2

Skär gurka i tunna skivor. Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att gurkan precis täcks. Rör om och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering.

3

Grovhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek blandfärs i 3-4 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Sänk till medelhög värme. Tillsätt spetskål, en skvätt vatten* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 4-5 min.

5

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min.

6

Lägg upp potatis och kålpuddingspanna (se till att få med all sås) på tallrikar. Servera med picklad gurka, som du kryddar med en nypa peppar*, och lingonsylt.