
Kålpuddingspanna
med kokt potatis och lingonsylt
Ikväll lagar vi en variant av den klassiska kålpuddingen, och på bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen! Kvällens middag bjuder på en perfekt balans av sött och salt. Kött, kål, potatis, en fantastisk gräddsås, syrlig lingonsylt och ljuvlig hemmapicklad gurka!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
500
Potatis
1
Gurka
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Lök
150
Förskuren spetskål
250
Blandfärs
4
Köttbuljong
25
Sojasås
(Innehåller Gluten, Soja)
200
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50
Lingonsylt
Ingår inte i din leverans
½
Socker (steg 2)
½
Socker (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Häll det kokande vattnet och en generös nypa salt* i en medelstor kastrull. Koka potatis i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Smaka av med salt* och peppar*, och ställ åt sidan med lock på för att hålla på värmen.
Skär gurka i tunna skivor. Blanda gurka, vitvinsvinäger, socker* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* så att gurkan precis täcks. Rör om och ställ åt sidan. Häll av lagen precis innan servering.
Grovhacka lök. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek blandfärs i 3-4 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Sänk till medelhög värme. Tillsätt spetskål, en skvätt vatten* och socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och stek i 4-5 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, köttbuljong, en nypa salt* och peppar*. Sjud i 2-3 min.
Lägg upp potatis och kålpuddingspanna (se till att få med all sås) på tallrikar. Servera med picklad gurka, som du kryddar med en nypa peppar*, och lingonsylt.