HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconItaliensk Räkscampi
topBanner
Italiensk räkscampi

Italiensk räkscampi

med färsk tortelloni och hyvlad ost

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar italiensk räkscampi med färsk tortelloni. Vi kokar tortelloni och blandar den med stekta räkor, zucchini och lök. Vi toppar med hyvlad hårdost och färska persiljeblad och så är maten färdig!

Taggar:Snabb
Allergener:KräftdjurSulfiterÄggGlutenMjölkSelleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

220 g

Zucchini

2 st

Tomat

150 g

Räkor

(InnehållerKräftdjur, SulfiterKan innehållaMjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(InnehållerÄgg, Gluten, MjölkKan innehållaSenap, Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

3 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)778 kcal
Energi (kJ)3255 kJ
Fett38.65 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater68.58 g
varav socker14.3 g
Protein34.77 g
Salt3.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Grovhacka tomat.

 

2

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda räkor med en nypa salt*, och stek i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor till en tallrik och ställ åt sidan.

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* (vid behov) i samma stekpanna på medelhög värme. Stek zucchini och lök tills de börjar att mjukna, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök och fräs i 30 sek.

 

4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka under omrörning i 1-2 min tills ‘al dente’. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

5

Rör i pastavatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, smör* [3 msk | 6 msk], pasta och räkor i stekpannan med grönsaker. Koka tills såsen tjocknad något, 1-2 min. Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen är för tjock. Rör i tomater och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ta av från värme, och krydda generöst med salt* och peppar*.

 

6

Lägg upp italienska räkscampi med tortelloni i skålar. Strö över hyvlad ost och toppa med persiljeblad.