Vissa dagar finns det inget som slår en krämig pastarätt. Att den dessutom bara tar tjugo minuter att laga är helt klart en bonus! Vi kokar spaghetti och steker räkor och lök som smaksätts med worcestershiresås och vitlök i en sås med grädde och körsbärstomater och får en italiensk touch med vår egen kryddblandning, Mamas Favorit. Grönsallad och chiliflakes på toppen ger extra sting.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
½ g
Chiliflakes
125 g
Körsbärstomater
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Vitlöksklyfta
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
70 g
Tomatpuré
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
60 g
Salladsmix
1 st
Schalottenlök
2 msk
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till räkor
½ tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Skölj salladsmix.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök i 4–5 min, eller tills mjuk.
Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Ställ räkor och schalottenlök åt sidan på en tallrik.
TIPS: Räkorna är klara när de är rosa och ogenomskinliga i mitten.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).
Stek Mamas favorit, en nypa chili lakes, tomatpuré, körsbärstomater, socker och salt i 1–2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde och worcestershiresås och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills uppvärmt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte gillar stark mat.
Tillsätt pasta och sparat kokvatten till stekpannan.
Smaka av med en nypa salt och peppar och rör om.
TIPS: Tillsätt mer kokvatten om pastan verkar torr.
Lägg upp spaghetti med sås på tallrikar.
Toppa med räkor och schalottenlök.
Garnera med salladsmix och resterande chiliflakes efter smak.