Skip to main content
Italiensk räkpasta

Italiensk räkpasta

med krämig tomatsås och grönsallad

Vissa dagar finns det inget som slår en krämig pastarätt. Att den dessutom bara tar tjugo minuter att laga är helt klart en bonus! Vi kokar spaghetti och steker räkor och lök som smaksätts med worcestershiresås och vitlök i en sås med grädde och körsbärstomater och får en italiensk touch med vår egen kryddblandning, Mamas Favorit. Grönsallad och chiliflakes på toppen ger extra sting.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Ägg
Mjölk
Kräftdjur
Vete
Gluten
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

½ g

Chiliflakes

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

150 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

70 g

Tomatpuré

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

60 g

Salladsmix

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Olja till sås

¼ tsk

Salt till räkor

½ tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)3178 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett35.6 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker16.6 g
Kostfiber5 g
Protein27 g
Kolesterol78 mg
Salt3.9 g
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär schalottenlök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Skölj salladsmix.

Stek lök och räkor
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Ställ räkor och schalottenlök åt sidan på en tallrik.

TIPS: Räkorna är klara när de är rosa och ogenomskinliga i mitten.

Laga sås
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme (torka inte ur den).

Stek Mamas favorit, en nypa chili lakes, tomatpuré, körsbärstomater, socker och salt i 1–2 min.

Tillsätt matlagningsgrädde och worcestershiresås och sjud i ytterligare 2–3 min, eller tills uppvärmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte gillar stark mat.

Tillsätt pasta
5

Tillsätt pasta och sparat kokvatten till stekpannan.

Smaka av med en nypa salt och peppar och rör om.

TIPS: Tillsätt mer kokvatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Lägg upp spaghetti med sås på tallrikar.

Toppa med räkor och schalottenlök.

Garnera med salladsmix och resterande chiliflakes efter smak.