Ikväll lagar vi en spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Ingefärs- och limesteka biffstrimlor blandas med morot, pak choi och zucchini. Vi lagar även ett delikat vitlöksris och en krämig sojamajo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
200
Strimlat nötkött
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Ekologisk lime
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
12.5
Honung
1
Zucchini
1
Morot
1
Röd chili
1
Pak choi
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Salladslök
½
Olivolja (steg 4)
2.5
Vatten (steg 1)
Smör
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2.5 dl | 5 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv ingefära. Riv en stor nypa limezest, och skär sen lime i klyftor.Finhacka chili. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchinii tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och zucchini i 4-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi och hälften av salladslöken och fräs i 1 min. För över till en skål och täck för att hålla på värmen.
Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2P], hälften av sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [½ msk | 1 msk] i en skål. TIPS: Skippa chilin om du inte är förtjust i stark mat. Blanda majonnäs och sojasås [1/2 msk | 1 msk ]. Ställ åt sidan och rör om precis innan servering.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek biffstrimlor i 2-3 min, eller tills genomstekta. Tillsätt grönsakerna och den asiatiska såsen, och rör om tills uppvärmt. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.
Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med ingefärs- och limestekta biffstrimlor och grönsaker. Ringla över sojamajo. Garnera med resterande salladslök och servera med limeklyftor.