Ingefärs- och limesteka biffstrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ingefärs- och limesteka biffstrimlor

Ingefärs- och limesteka biffstrimlor

med vitlöksris och sojamajo

Ikväll lagar vi en spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Ingefärs- och limesteka biffstrimlor blandas med morot, pak choi och zucchini. Vi lagar även ett delikat vitlöksris och en krämig sojamajo.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

200

Strimlat nötkött

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Ekologisk lime

50

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

12.5

Honung

1

Zucchini

1

Morot

1

Röd chili

1

Pak choi

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

2.5

Vatten (steg 1)

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)469 kcal
Energi (kJ)1964 kJ
Fett13 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater78.48 g
varav socker11.6 g
Protein9.91 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2.5 dl | 5 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Riv ingefära. Riv en stor nypa limezest, och skär sen lime i klyftor.Finhacka chili. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchinii tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och zucchini i 4-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi och hälften av salladslöken och fräs i 1 min. För över till en skål och täck för att hålla på värmen.

Blanda sås & majo
4

Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2P], hälften av sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [½ msk | 1 msk] i en skål. TIPS: Skippa chilin om du inte är förtjust i stark mat. Blanda majonnäs och sojasås [1/2 msk | 1 msk ]. Ställ åt sidan och rör om precis innan servering. 

Stek kött
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek biffstrimlor i 2-3 min, eller tills genomstekta. Tillsätt grönsakerna och den asiatiska såsen, och rör om tills uppvärmt. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med ingefärs- och limestekta biffstrimlor och grönsaker. Ringla över sojamajo. Garnera med resterande salladslök och servera med limeklyftor.