HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIngefärs Och Limesteka Biffstrimlor
topBanner
Ingefärs- och limesteka biffstrimlor

Ingefärs- och limesteka biffstrimlor

med vitlöksris och sojamajo

Ikväll lagar vi en spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Ingefärs- och limesteka biffstrimlor blandas med morot, pak choi och zucchini. Vi lagar även ett delikat vitlöksris och en krämig sojamajo.

Taggar:SnabbBarnvänligUnder 650 kcal
Allergener:glutensojaäggsenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 st

Strimlat nötkött

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

50 ml

Ekologisk lime

12.5 g

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

1 st

Honung

1 st

Zucchini

200 g

Morot

25 g

Chili

1 st

Pak choi

½ msk

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

2.5 dl

Salladslök

Ingår inte i din leverans

efter behov

Olivolja* (steg 4)

Vatten* (steg 1)

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1964.0427 kJ
Energi (kcal)469.4175 kcal
Fett13.0033 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater78.4849 g
varav socker11.6 g
Protein9.908 g
Salt4.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2.5 dl | 5 dl] och en nypa salt*, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv ingefära. Riv en stor nypa limezest, och skär sen lime i klyftor.Finhacka chili. Skiva salladslök tunt. Skär morot i tunna stavar. Skär zucchinii tunna halvmånar. Grovhacka pak choi.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek morot och zucchini i 4-5 min, eller tills mjuka. Tillsätt pak choi och hälften av salladslöken och fräs i 1 min. För över till en skål och täck för att hålla på värmen.

4

Blanda ingefära, chili, honung [1/2 paket, 2P], hälften av sojasås, limezest, en generös skvätt limejuice och olivolja* [½ msk | 1 msk] i en skål. TIPS: Skippa chilin om du inte är förtjust i stark mat. Blanda majonnäs och sojasås [1/2 msk | 1 msk ]. Ställ åt sidan och rör om precis innan servering. 

5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek biffstrimlor i 2-3 min, eller tills genomstekta. Tillsätt grönsakerna och den asiatiska såsen, och rör om tills uppvärmt. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.

6

Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med ingefärs- och limestekta biffstrimlor och grönsaker. Ringla över sojamajo. Garnera med resterande salladslök och servera med limeklyftor.