Indiskinspirerad glaserad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiskinspirerad glaserad kolja

Indiskinspirerad glaserad kolja

med mynta- och gurksallad och yoghurt

I kväll trollar vi fram en kulinarisk upplevelse inspirerad av det indiska köket. Kolja spelar huvudrollen i dagens supersnabba recept, och vi steker den med vår egen kryddblandning Milda Mahal innan vi vänder den i en glaze på soja och aprikoschutney. Vi serverar vår glaserade kolja med fluffigt basmatiris, en fräsch sallad med spenat, gurka, morot och mynta och en klick svalkande yoghurt.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

½ st

Lime

1 portionspåse

Mynta

150 g

Basmatiris

4 g

Milda Mahal

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2503 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett13.6 g
varav mättat4 g
Kolhydrater76.6 g
varav socker15.1 g
Protein39.2 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skölj spenat.

Finhacka myntablad. 

Blanda spenat, gurka, mynta, morot, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Milda Mahal.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda sojasås och aprikoschutney i en liten skål.

Tillsätt såsen till stekpanna och sjud i 1–2 min, tills fisken är glaserad.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med en klick yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image