
I kväll trollar vi fram en kulinarisk upplevelse inspirerad av det indiska köket. Kolja spelar huvudrollen i dagens supersnabba recept, och vi steker den med vår egen kryddblandning Milda Mahal innan vi vänder den i en glaze på soja och aprikoschutney. Vi serverar vår glaserade kolja med fluffigt basmatiris, en fräsch sallad med spenat, gurka, morot och mynta och en klick svalkande yoghurt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Kolja
(Innehåller: Fisk)
½ st
Citrusfrukt
1 portionspåse
Mynta
150 g
Basmatiris
4 g
Milda Mahal
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller: Senap)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
1 st
Morot, Julienne
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, grovhacka gurka.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Skölj spenat.
Finhacka myntablad.
Blanda spenat, gurka, mynta, morot, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Milda Mahal.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, blanda sojasås och aprikoschutney i en liten skål.
Tillsätt såsen till stekpanna och sjud i 1–2 min, tills fisken är glaserad.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.
Servera med en klick yoghurt.