Skip to main content
Indiskinspirerad glaserad kolja
Indiskinspirerad glaserad kolja

Indiskinspirerad glaserad kolja

med mynta- och gurksallad och yoghurt

3.9
(90)

I kväll trollar vi fram en kulinarisk upplevelse inspirerad av det indiska köket. Kolja spelar huvudrollen i dagens supersnabba recept, och vi steker den med vår egen kryddblandning Milda Mahal innan vi vänder den i en glaze på soja och aprikoschutney. Vi serverar vår glaserade kolja med fluffigt basmatiris, en fräsch sallad med spenat, gurka, morot och mynta och en klick svalkande yoghurt.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Senap
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller: Fisk)

½ st

Citrusfrukt

1 portionspåse

Mynta

150 g

Basmatiris

4 g

Milda Mahal

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller: Senap)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

30 g

Spenat

(Kan innehålla spår av: Selleri)

1 st

Morot, Julienne

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

Näringsvärden

Energi (kJ)2503 kJ
Energi (kcal)598 kcal
Fett13.6 g
varav mättat4 g
Kolhydrater76.6 g
varav socker15.1 g
Kostfiber3.5 g
Protein39.2 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Skölj spenat.

Finhacka myntablad. 

Blanda spenat, gurka, mynta, morot, limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Milda Mahal.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda sojasås och aprikoschutney i en liten skål.

Tillsätt såsen till stekpanna och sjud i 1–2 min, tills fisken är glaserad.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
4

Lägg upp ris, fisk och sallad på tallrikar.

Servera med en klick yoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image