Indisk aprikosglaserad grillostbaguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk aprikosglaserad grillostbaguette

Indisk aprikosglaserad grillostbaguette

med sesampommes och mynta- och spenatsallad

I kväll blir det indiskt på ett nytt sätt! Vi serverar aprikosglaserad grillost i gyllenrostade baguetter med sesampommes och sallad. Unna dig en härlig vardagsmiddag med denna smakfest.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Sesam
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

300 g

Potatis

4 g

Milda Mahal

25 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

1 st

Lime

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ st

Vitlöksklyfta

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4629 kJ
Energi (kcal)1106 kcal
Fett58.6 g
varav mättat26.6 g
Kolhydrater109.2 g
varav socker18.8 g
Protein39.6 g
Salt7.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ginger Ninja, sesamfrön och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda vitlökssås
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skölj och grovhacka spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Finhacka mynta och koriander.

Blanda spenat, morot, en skvätt limesaft, salt, mynta och koriander i en stor skål. Ställ åt sidan.

Rosta baguette
4

Placera baguetter direkt på ugnsgallret när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 7–8 min.

Stek grillost
5

Skär grillost i tunna skivor (2 per person) och krydda med Milda Mahal.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Sänk till medelvärme och tillsätt aprikoschutney. Stek i 1 min och vänd grillost i chutney.

Servera
6

Lägg upp pommes på tallrikar.

Skär en öppning i baguetter och bre med vitlökssås.

Fyll baguetter med grillost och sallad.

Servera med en klick majonnäs.