I kväll blir det indiskt på ett nytt sätt! Vi serverar aprikosglaserad grillost i gyllenrostade baguetter med sesampommes och sallad. Unna dig en härlig vardagsmiddag med denna smakfest.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
300 g
Potatis
4 g
Milda Mahal
25 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
1 st
Lime
1 st
Morot
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
1 portionspåse
Mynta & koriander
½ st
Vitlöksklyfta
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, Ginger Ninja, sesamfrön och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj och grovhacka spenat.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime.
Finhacka mynta och koriander.
Blanda spenat, morot, en skvätt limesaft, salt, mynta och koriander i en stor skål. Ställ åt sidan.
Placera baguetter direkt på ugnsgallret när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid. Rosta i 7–8 min.
Skär grillost i tunna skivor (2 per person) och krydda med Milda Mahal.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Sänk till medelvärme och tillsätt aprikoschutney. Stek i 1 min och vänd grillost i chutney.
Lägg upp pommes på tallrikar.
Skär en öppning i baguetter och bre med vitlökssås.
Fyll baguetter med grillost och sallad.
Servera med en klick majonnäs.