Njut av en välsmakande middag som går snabbt att laga, men trots det bjuder på en explosion av smaker! Vi steker kyckling med harissa och honung och serverar den toppad med rostade pinejnötter på en bädd av kryddig bulgur, med syltad rödlök, vitlöksyoghurt och en krispig sallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 st
Rödlök
1 st
Citron
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
300 g
Kycklingbröstfilé
4 g
Harissakrydda
12.5 g
Honung
1 st
Morot
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
¼ tsk
Salt till dressing
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till sås
1 dl
Vatten till sås
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur, Hello Sunrise och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda en generös skvätt citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål. Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag före servering.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med harissa, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
Tillsätt smör, honung och vatten. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare.
Finhacka den sista innersta biten på moroten.
Blanda morot, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp bulgur, kyckling, syltad rödlök och sallad i skålar.
Skeda smörsås från pannan över kyckling och bulgur och toppa kyckling med pinjenötter.
Servera med en klick vitlöksyoghurt.