Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här kakreceptet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Gör barnen glada, och lite lagom rädda, med de här fantastiska hemsökta halloween-kakorna! De smakar ljuvligt och är hur lätta som helst att baka, tack vare vår egen färdiga pajdeg. Låt barnen rita egna, läbbiga ansikten på kakorna, med hjälp av glasyr och smält choklad. Mums för små monster!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Pajdeg
50 g
Florsocker
100 g
Mjölkchokladknappar
1 msk
Vatten till glasyr
Värm ugnen till 180 °C/160 °C (varmluft).
Ta ut pajdegen från kylen 30 min i förväg så den blir rumstempererad.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Lägg försiktigt den utrullade pajdegen på den mjölade bänken.
Använd ett litet glas som kakform för att trycka ut kakor, och skär längs kanterna med en kniv.
Lägg över kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 12–15 min, eller tills gyllene och genomgräddade.
Ta ut kakorna från ugnen och låt dem vila på bakplåtspapperet i 5 minuter.
Lägg över kakorna på ett galler och låt dem svalna.
Rör ihop florsocker och vatten i en liten skål.
Bre glasyren över kakorna med en sked.
Lägg två chokladknappar som ögon på varje kaka.
Lägg resterande chokladknappar i en skål och värm i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången, tills chokladen har smält. Rör om mellan varje gång.
Häll smält choklad i en plastpåse och klipp ett litet hål i påsen.
”Rita” en chokladmun på varje kaka: först ett långt streck, och sen en sicksacklinje ovanpå.
”Rita” chokladögonbryn på kakorna.
TIPS: Smält chokladen i vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Servera kakorna på ett fat.