Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. Burgare brukar bli en hit hos både stora och små, och här kommer en riktigt god variant med kyckling. Kycklingen till de vuxna får smak av harissakrydda, och vi serverar den med avokado och yoghurtdressing eller majonnäs i varma bricohebröd, en fräsch morot- och spenatsallad och klassisk klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
500 g
Potatis
1 st
Avokado
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
4 g
Harissakrydda
1 st
Morot
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
60 g
Salladsmix
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med en nypa salt och peppar.
Skölj salladsmix.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar. Krydda vuxenportionerna med hälften av harissakryddan. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda yoghurt, resterande harissakrydda och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Blanda salladsmix, morot, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.
Bre bröd till vuxenportionerna med yoghurtdressing och bröd till barnportionerna med majonnäs.
Fyll bröd med kyckling och avokado.
Servera med klyftpotatis och sallad.