Skip to main content
Harissastekt kycklingburgare

Harissastekt kycklingburgare

med klyftpotatis, avokado och yoghurtdressing

Burgare brukar bli en hit hos både stora och små, och här kommer en riktigt god variant med harissastekt kyckling. Kycklingen får sällskap av avokado och yoghurtdressing eller majonnäs i varma bricohebröd och vi serverar burgarna med morot- och spenatsallad och klassisk klyftpotatis.

Taggar:
Barnvänlig
Comfort Food
Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

2 st

Briochebröd

500 g

Potatis

1 st

Avokado

25 g

Majonnäs

4 g

Harissakrydda

1 st

Morot

75 g

Yoghurt

60 g

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4019 kJ
Energi (kcal)961 kcal
Fett37.3 g
varav mättat9 g
Kolhydrater96.7 g
varav socker14.8 g
Kostfiber11.2 g
Protein51.1 g
Salt3.5 g
Potassium1150 mg
Calcium1 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med en nypa salt och peppar.

Skölj salladsmix.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt och en nypa peppar. Krydda vuxenportionerna med hälften av harissakryddan. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

4

Under tiden, blanda yoghurt, resterande harissakrydda och en nypa salt och peppar i en liten skål.

5

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda salladsmix, morot, olivolja och en nypa salt och peppar i en stor skål.

6

Bre bröd till vuxenportionerna med yoghurtdressing och bröd till barnportionerna med majonnäs.

Fyll bröd med kyckling och avokado.

Servera med klyftpotatis och sallad.