Jorden Runt-kryddad grön linssallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jorden Runt-kryddad grön linssallad

Jorden Runt-kryddad grön linssallad

med smulad salladsost och pitakrutonger

Vi bygger kvällens smarriga sallad på en bas av gröna linser och massor av härliga grönsaker som får smak av vår egen kryddblandning Jorden Runt. Till sist toppar vi med smulad salladsost, gräddfil och krispiga krutonger av pitabröd.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

½ paket

Gröna linser

50 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Rödlök

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Gurka

4 g

Rökt paprikapulver

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Rädisor

1 g

Chiliflakes

60 g

Spenat

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till linser

1 msk

Vatten till linser

¼ tsk

Salt till linser

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2663 kJ
Energi (kcal)636 kcal
Fett33.7 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater60.6 g
varav socker11.9 g
Protein18.1 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Stek linser
1

Värm ugnen till 220 ºC/200 °C (varmluft).

Häll av linser. Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek Jorden Runt och vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt linser, chiliflakes, smör, vatten, salt och en nypa peppar.

Stek i 3–4 min, eller tills genomvarmt. Ta av från värme och ställ åt sidan för att svalna.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Sylta grönsaker
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd rödlök och rädisor i lagen och ställ åt sidan.

Rosta pitakrutonger
3

Skär pitabröd i 2 cm stora bitar.

Blanda pitabröd, olivolja, rökt paprikapulver, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Placera pitakrutonger i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 4–6 min, eller tills gyllene och krispiga.

TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Grovhacka tomat.

Skölj spenat.

Blanda spenat, tomat, gurka, syltade grönsaker (inklusive lag), olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Vänd ner svalnade linser i skålen.

Smula ost
5

Smula salladsost i grova bitar.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med pitakrutonger.

Ringla över gräddfil och toppa med salladsost.