topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumitacos

Halloumitacos

med avokadoröra, karamelliserad lök och oregano

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumitacos kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadoröra.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

100

Romansallad

1

Ekologisk citron

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Gurka

15

Balsamvinäger

1

Gurka, piccolo

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Torkad oregano

200

Halloumi

1

Rödlök

2

Vitlöksklyfta

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

3

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3448 kJ
Fett41.84 g
varav mättat17.7 g
Kolhydrater72.84 g
varav socker12.6 g
Protein33.73 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Skiva rödlök och tomat tunt. Pressa vitlök. Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare. Bryt av salladsbladen [1/2 st, 2 pers].

Karamellisera lök
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök under omrörning, 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* och fräs tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Lägg över löken i en skål och ställ åt sidan.

Marinera halloumi
3

Blanda lite olivolja*, oregano, en nypa peppar* och hälften av vitlöken medan löken karamelliseras. Vänd halloumiskivorna i marinaden och låt stå tills de ska stekas.  

Gör avokadoröra
4

Dela citron i klyftor. Dela avokado och ta ut kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål. Tillsätt resterande vitlök, majonnäs och en rejäl skvätt citronjuice i skålen och mosa med en gaffel till slätt. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. 

Stek halloumi
5

Diska och torka av stekpannan. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i den på medelhög värme. Stek halloumiskivorna tills de är gyllene, ca 2 min på varje sida. Värm under tiden tortillabröden i ugnen i 1-3 min, eller snabbt i micron.

Servera
6

Fyll din tortilla med gurka, tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröra och pressa över citronjuice.