Panerad mozzarella- och avokadoburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad mozzarella- och avokadoburgare

Panerad mozzarella- och avokadoburgare

med klyftpotatis och cajunmajonnäs

Lyxa till helgmiddagen eller förgyll vardagskvällen med en riktigt god burgare! I denna gröna variant kombinerar vi krispig, pankopanerad mozzarella med balsamicorostad rödlök, avokado och cajunmajonnäs och serverar gyllenrostad klyftpotatis som smarrigt tillbehör.

Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

500 g

Potatis

2 st

Tomat

1 st

Avokado

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Sallad

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till lök

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till mjöl

2 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4970 kJ
Energi (kcal)1188 kcal
Fett60.6 g
varav mättat16 g
Kolhydrater119.7 g
varav socker20 g
Protein35.5 g
Salt5.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor. Skär rödlök i tunna skivor.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda rödlök med balsamvinäger, salt och en nypa peppar på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta resterande tid.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered fyllning
2

Under tiden, häll av och halvera mozzarella. Torka av med hushållspapper.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor.

Ansa sallad och separara salladsblad.

Skär tomat i tunna skivor.

TIPS: Paneringen fäster bättre på mozzarellan om den är torr. Lägg den mellan två bitar hushållspapper tills du ska panera den.

Blanda dressing
3

Blanda majonnäs med hälften av Ay Cajun-ba i en liten skål.

Blanda senap, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner sallad och tomat i skålen precis innan servering.

Panera mozzarella
4

Krydda mozzarella med en nypa salt.

Blanda mjöl, resterande Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik. 

Vänd mozzarella först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Vänd den i ägg och panko igen.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek mozzarella
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek mozzarella i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis på tallrikar.

Bre den undre brödhalvan med cajunmajonnäs och toppa med mozzarella, sallad och tomat, rödlök, avokado och den övre brödhalvan.

Servera med resterande grönsaker vid sidan av.