Ikväll går den kulinariska resan till Frankrike, och vi ska laga fransk lökkyckling och rotmos. Vi börjar med kycklingstrimlor och lök som vi steker och sen blandar med kycklingbuljong och mozzarella. Vi serverar vår lökkyckling med ett färgsprakande rotmos med potatis, morot och spenat. Ett fräscht tillbehör är hela salladsblad med honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
4
Kycklingbuljong
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
300
Strimlad kycklingbröstfilé
500
Potatis
2
Morot
1
Sallad
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1
Kruspersilja
½
Salt (steg 5)
½
Salt (steg 2)
1
Vatten (steg 5)
Smör (steg 2)
1
Smör (steg 3)
½
Socker (steg 3)
2
Mjölk (steg 2)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis och morot i 2 cm stora bitar (oskalad). Skiva lök tunt. Grovhacka persilja.
Tillsätt potatis och morot till kastrullen med kokande vatten* och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och morot i kastrullen. Mosa tillsammans med mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]. Rör i persilja. Sätt åt sidan under lock. TIPS: Tillsätt eventuellt en klick smör till moset.
Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök och socker* [½ tsk | 1 tsk] i 3-4 min, eller tills löken börjar mjukna.
Tillsätt kyckling till stekpannan och stek i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och nästan genomstekt. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Rör i kycklingbuljong, vatten* [1 dl | 2 dl], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar* i stekpannan. Strö sedan över mozzarella och koka i 3-4 min, eller tills osten har smält och kyckling är genomstekt. Riv salladsblad i 3 cm stora bitar. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp morotsmos och kyckling i skålar. Skeda över löksås och strö över persilja. Servera med sallad vid sidan av, ringla över honung- och senapsdressing, och krydda med en nypa salt* och peppar*.