HelloFresh
Fläskkött i krämig dragonsås

Fläskkött i krämig dragonsås

med pärlcouscous och grönsallad

Snabblagad

Utöka din repertoar med detta snabblagade recept med fläskkotlett. Våra kockar har maxat smakerna i bästa restaurangstil, utan att göra matlagningen komplicerad. Det är dragon som är ledstjärna i rätten, och pärlcouscous och citrondressad grönsallad är perfekta komplement till det saftiga köttet och den krämiga såsen. Passar lika fint på helgen som när du förtjänar vardagslyx.

Allergener:selleriglutenmjölksenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
1
2
3
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
1
2
3
4

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Dragon

1 st

Citron

300 g

Fläskkotlett hel

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

½ paket

Senap

(Innehållersenap)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2766 kJ
Energi (kcal)661 kcal
Fett23 g
varav mättat11 g
Kolhydrater67 g
varav socker8 g
Kostfiber5 g
Protein43 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt pärlcouscous, låt koka upp och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min, eller tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Krydda med salt och peppar.

2

Finhacka schalottenlök och vitlök.

Finhacka dragonbladen.

Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

Dela fläskköttet så det blir en kotlett per person.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills det är genomstekt. Lägg på en tallrik under aluminiumfolie och låt vila.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Fräs dragon, schalottenlök, vitlök och citronzest i 1 min.

Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], vatten [2 tsk, 2 pers | 4 tsk, 4 pers] och senap. Låt koka i 1 min, eller tills uppvärmd. Krydda med salt och peppar* efter smak och rör i eventuell köttsaft från tallriken.

TIPS: Var inte blyg med senapen om du gillar smaken! Om såsen är för tjock, rör ner mer vatten.

5

Blanda en salladsdressing av citronjuice, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmixen och blanda väl.

6

Skär fläskköttet tunt. Fördela sedan pärlcouscous, sallad och kött mellan era tallrikar. Skeda över den krämiga dragonsåsen, och hugg in.