Fläskkött i krämig dragonsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött i krämig dragonsås

Fläskkött i krämig dragonsås

med pärlcouscous och grönsallad

Utöka din repertoar med detta snabblagade recept med fläskytterfilé. Våra kockar har maxat smakerna i bästa restaurangstil, utan att göra matlagningen komplicerad. Det är dragon som är ledstjärna i rätten, och pärlcouscous och citrondressad grönsallad är perfekta komplement till det saftiga köttet och den krämiga såsen. Passar lika fint på helgen som när du förtjänar vardagslyx.

Allergener:
Senap
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

12.5

Senap

(Innehåller Senap)

4

Grönsaksbuljong

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Schalottenlök

1

Vitlöksklyfta

1

Dragon

1

Citron

300

Fläskkotlett hel

75

Crème fraiche

75

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

4

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)504 kcal
Energi (kJ)2109 kJ
Fett10.5 g
varav mättat4 g
Kolhydrater61.26 g
varav socker3.2 g
Protein40.71 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous, låt koka upp och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min, eller tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Krydda med salt* och peppar*.

Förbered råvaror
2

Finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka dragonbladen. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Dela fläskköttet så det blir en kotlett per person.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills det är genomstekt. Lägg på en tallrik under aluminiumfolie och låt vila. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Koka sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Fräs dragon, schalottenlök, vitlök och citronzest i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], vatten* [2 tsk, 2 pers | 4 tsk, 4 pers] och senap. Låt koka i 1 min, eller tills uppvärmd. Krydda med salt* och peppar* efter smak och rör i eventuell köttsaft från tallriken. TIPS: Var inte blyg med senapen om du gillar smaken! Om såsen är för tjock, rör ner mer vatten.

Fixa sallad
5

Blanda en salladsdressing av citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmixen och blanda väl.

Servera
6

Skär fläskköttet tunt. Fördela sedan pärlcouscous, sallad och kött mellan era tallrikar. Skeda över den krämiga dragonsåsen, och hugg in.