Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Saftigt fläskkött, som först steks, och sen blandas med en underbar svampsås med portobello, vitlök och persilja. Perfekt tillbehör är det färgstarka potatismoset som får vacker orange färg av morötter. Så är det bara att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
4
Vitlöksflörter
75
Portobello
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Bladpersilja
4
Köttbuljong
300
Fläskkotlett hel
500
Bakpotatis
1
Morot
1
Paprika
Smör (steg 1)
2
Mjölk (steg 1)
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala potatis och morot, och skär dem i 1 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis, morot och hel vitlök i 18-20 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med en klick smör*, mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.
Skär portobello [1/2 paket, 2P] i 1/2 cm tunna skivor. Skär paprika i 1/2 cm tunna strimlor. Tärna fläskkotlett i 3 cm stora bitar. Finhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött i 3-4 min, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek portobello och paprika tills gyllene, 9-10 min, och krydda med salt* och peppar*.
Rör i matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, köttbuljong och hälften av persiljan i stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något. Tillsätt fläskkött och låt det värmas upp.
Lägg upp potatismos i djupa tallrikar och toppa med kött- och svampsås. Strö över resterande persilja.