HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFläskkött
topBanner
Fläskkött

Fläskkött

med vitlöksflörter, svampsås och potatismos

Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Saftigt fläskkött, som först steks, och sen blandas med en underbar svampsås med portobello, vitlök och persilja. Perfekt tillbehör är det färgstarka potatismoset som får vacker orange färg av morötter. Så är det bara att hugga in!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Vitlöksflörter

75 g

Portobello

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Köttbuljong

300 g

Fläskkotlett hel

500 g

Bakpotatis

1 st

Morot

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

efter behov

Smör (steg 1)

2 msk

Mjölk (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)634 kcal
Energi (kJ)2654 kJ
Fett26.12 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater61.7 g
varav socker18.1 g
Protein41.95 g
Salt1.3 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala potatis och morot, och skär dem i 1 cm stora bitar. Skala vitlök. Koka potatis, morot och hel vitlök i 18-20 min, eller till de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med en klick smör*, mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

2

Skär portobello [1/2 paket, 2P] i 1/2 cm tunna skivor. Skär paprika i 1/2 cm tunna strimlor. Tärna fläskkotlett i 3 cm stora bitar. Finhacka persilja.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fläskkött i 3-4 min, och ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek portobello och paprika tills gyllene, 9-10 min, och krydda med salt* och peppar*. 

5

Rör i matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, köttbuljong och hälften av persiljan i stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat något. Tillsätt fläskkött och låt det värmas upp.

6

Lägg upp potatismos i djupa tallrikar och toppa med kött- och svampsås. Strö över resterande persilja.