Fläskgyros i pitabröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskgyros i pitabröd

Fläskgyros i pitabröd

med tzatziki och krispiga pommes

Gyros är den grekiska motsvarigheten till kebab och görs på fläskkött. Vår version, som serveras med krispiga pommes, går garanterat hem hos hela familjen! Vi marinerar köttet med vår egen kryddblandning Mamas Favorit och serverar det stekt med tomat, syltad rödlök och tzatziki på varma pitabröd. Smaklig måltid!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Sulfiter
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

300 g

Fläskkotlett hel

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Rödlök

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Gurka

1 st

Tomat

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

1 msk

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3289 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett28.5 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater88.4 g
varav socker12.9 g
Protein44.4 g
Salt1.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Ta ut smör från kylskåpet.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Skär kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Blanda kött, Mamas favorit, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål och ställ åt sidan för att marinera.

Sylta rödlök
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött och marinad i 4–5 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda tzatziki
4

Under tiden, skär tomat i klyftor.

Riv vitlök [1/2 klyfta, 2P] fint.

Riv gurka grovt och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en ren handduk.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Värm pitabröd
5

Bre pitabröd med smör [1 msk | 2 msk].

Placera dem direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll pitabröd med hälften av tzatzikin, tomat, kött och syltad rödlök.

Servera med pommes och resterande tzatziki.