Skip to main content

Krämig kycklingpasta

med spenat och körsbärstomater

"Orecchiette" betyder "små öron" på italienska, och det är ju en perfekt beskrivning av den här pastaformen som är som gjord för att serveras med en god sås. I kvällens recept blir det en gräddig sås med körsbärstomater, spenat och stekt kyckling. Lite italiensk ost på toppen? Självklart. Buon appetito!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orecchiette

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Ägg, Senap)

1 st

Lök

250 g

Körsbärstomater

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Spenat

1 st

Citrusfrukt

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

2 g

Vitlöksflörter

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Parmigiano Reggiano

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till sås

1 dl

Sparat pastavatten

Näringsvärden

Energi (kJ)3731 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett37.5 g
varav mättat20.8 g
Kolhydrater82.9 g
varav socker14 g
Kostfiber8.8 g
Protein55.3 g
Kolesterol8.3 mg
Salt3.1 g
Potassium692.7 mg
Calcium155.5 mg
Iron1 mg

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citrusfrukt.

Skölj spenat.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling i stekpannan och krydda med salt och Vitlöksflörter. Pressa över saft från den ena citrusfrukthalvan.

Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

 

3

Tillsätt lök och körsbärstomater i stekpannan och stek i 3–4 min, tills något mjuknat.

Rör ner matlagningsgrädde, vitlök, hälften av osten, buljong, chiliflakes, salt och sparat pastavatten.

Sänk till medelvärme och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Precis före servering, rör ner pasta och spenat i såsen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Lägg upp pasta, kyckling och sås i skålar.

Toppa med resterande ost.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova