Skip to main content
Citrusstekt torsk
Citrusstekt torsk

Citrusstekt torsk

med rostade rotfrukter, broccoli och dill

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på stekt torsk i citrusfruktsmörsås. Vi serverar fisken med dill, aioli, rostade rotfrukter och broccoli.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Mer grönt
Allergener:
Fisk
Selleri
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citrusfrukt

250 g

Broccoli

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Dill

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2952 kJ
Energi (kcal)706 kcal
Fett32.5 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater66.3 g
varav socker11.7 g
Protein35.6 g
Salt4.9 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna potatis och palsternacka (oskalade) i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered buljong
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär halva citrusfrukten i tunna skivor och resten i klyftor.

Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citrusfruktsaft i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov) och placera på plåten med rotfrukter när det återstår 15 min av tillagningstiden.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta i ugnen i 15 min.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och en nypa peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög.

Stek fisk i 2–3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör.

Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, rotfrukter och broccoli på tallrikar.

Ringla citrusfruktbuljong över torsken och garnera med citrusfruktskivor.

Strö sesamfrön över rätten.

Servera med aioli.