Skip to main content
Citronstekt sej

Citronstekt sej

med ugnsrostad potatis och aioli

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citronlax, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och rostad potatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

1 st

Citron

250 g

Broccoli

30 g

Spenat

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2499 kJ
Energi (kcal)597 kcal
Fett27 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater54 g
varav socker8.5 g
Kostfiber10.1 g
Protein33 g
Salt5.1 g
Potassium1150 mg
Calcium0.5 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered buljong
2

Under tiden, finhacka (eller pressa) vitlök.

Grovhacka dill.

Skär citron i klyftor.

Skölj spenat.

Blanda vatten, grönsaksbuljong, vitlök, en generös skvätt citronsaft och hälften av dillen i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på plåten med potatis när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Ringla över lite olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen resterande tid.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 2–3 min.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisk och tillsätt buljong och en klick smör.

Stek i ytterligare 2–3 min, eller tills genomstekt.

Vänd potatis och broccoli med spenat och sesamfrön på plåten.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, potatis och broccoli på tallrikar.

Toppa fisk med citronbuljong och garnera med citronklyftor och resterande dill.

Servera med aioli.