topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:VegetariskSnabbLatmat
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Koriander

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Chili

1 st

Grön paprika

2 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

100 g

Basmatiris

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

tsk

Socker* (steg 5)

3 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2929 kJ
Energi (kcal)700 kcal
Fett23 g
varav mättat9 g
Kolhydrater93 g
varav socker24 g
Protein18 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

4

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

5

Grovhacka koriander.

6

Fördela chilin och ris mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips.