Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
4
Grönsaksbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Röd chili
1
Paprika, grön
2
Morot
1
Kidneybönor
5
Tex-Mex
1
Krossade tomater
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
75
Tortilla chips
(Kan innehålla Mjölk)
100
Basmatiris
25
Ketchup
¼
Salt (steg 1)
Socker (steg 5)
3
Vatten (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.
Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.
Grovhacka koriander.
Fördela chilin och ris mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips.