topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

4

Grönsaksbuljong

1

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Röd chili

1

Paprika, grön

2

Morot

1

Kidneybönor

5

Tex-Mex

1

Krossade tomater

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

100

Basmatiris

25

Ketchup

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

Socker (steg 5)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2259 kJ
Fett23.02 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater58.56 g
varav socker24.2 g
Protein14.51 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

Tillsätt krossade tomater
4

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

Hacka koriander
5

Grovhacka koriander.

Servera
6

Fördela chilin och ris mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips.