HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Sin Carne
topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:SnabbVegetariskLättlagad
Allergener:SelleriMjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Koriander

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Röd chili

1 st

Paprika, grön

2 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater

75 g

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

75 g

Tortilla chips

Basmatiris

25 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

efter behov

Socker (steg 5)

3 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2259 kJ
Fett23.02 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater58.56 g
varav socker24.2 g
Protein14.51 g
Salt3.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

4

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

5

Grovhacka koriander.

6

Fördela chilin och ris mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips.