
Vem skulle inte bli glad av att serveras en smarrig pizzabåt till middag? Vi gräddar våra pizzor med texmexkryddad kyckling i tomatsås och riven ost, och sen är det upp till var och en i familjen att bestämma vilka grönsaker de ska toppas med.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Majs
300 g
Kycklinginnerfilé
195 g
Tomatpassata
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Rödlök
1 st
Tomat
5 g
Tex-Mex
60 g
Spenat
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Socker till sås
¼ tsk
Salt till sås

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Häll av majs.
Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat.

Skär varje kyckling i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och Tex-Mex.
Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillsätt vitlök, tomatpassata, socker, salt och en nypa peppar till pannan med kyckling.
Stek i 2–3 min, tills något tjocknat.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Placera degen på ytan med mjöl och halvera.
Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter. Rulla kanterna inåt för att forma en båt.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper och toppa med kyckling.
Strö över ostmix och grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Under tiden, skölj spenat.

Lägg tomat, rödlök, majs och spenat i små skålar.
Välj vilka färska grönsaker du vill toppa din pizza med.