Skip to main content
Pizzabåtar med texmexkyckling | Gör din egen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pizzabåtar med texmexkyckling | Gör din egen

med ost och färsk grönsakstopping

Vem skulle inte bli glad av att serveras en smarrig pizzabåt till middag? Vi gräddar våra pizzor med texmexkryddad kyckling i tomatsås och riven ost, och sen är det upp till var och en i familjen att bestämma vilka grönsaker de ska toppas med.

Taggar:
Barnvänlig
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Majs

300 g

Kycklinginnerfilé

195 g

Tomatpassata

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

5 g

Tex-Mex

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3445 kJ
Energi (kcal)823 kcal
Fett20.3 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater101.9 g
varav socker9.6 g
Protein59.2 g
Salt5.2 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Häll av majs.

Finhacka rödlök och finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka tomat.

2

Skär varje kyckling i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt och Tex-Mex.

Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Tillsätt vitlök, tomatpassata, socker, salt och en nypa peppar till pannan med kyckling.

Stek i 2–3 min, tills något tjocknat.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Grädda pizza
4

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Placera degen på ytan med mjöl och halvera.

Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter. Rulla kanterna inåt för att forma en båt.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper och toppa med kyckling.

Strö över ostmix och grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

5

Under tiden, skölj spenat.

6

Lägg tomat, rödlök, majs och spenat i små skålar.

Välj vilka färska grönsaker du vill toppa din pizza med.