Char siu-inspirerad köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirerad köttfärs

Char siu-inspirerad köttfärs

med fullkornsnudlar, pak choi och jordnötter

Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

250

Blandfärs

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Pak choi

1

Röd chili

2

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

30

Hoisinsås

20

Jordnötter

1

Rödlök

1

Morot

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2669 kJ
Fett25.48 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater64.93 g
varav socker9 g
Protein32.98 g
Salt3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Kärna ur och skiva chili tunt.

Fräs lök & morot
2

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min.

Tillsätt pak choi
3

Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och en generös nypa salt*. Fräs i 1 min tills pak choien sloknat. För över grönsakerna i en skål och ställ åt sidan.

Koka nudlar
4

När vattnet kokar, tillsätt nudlar och låt koka i 1-2 min eller tills de är 'al dente'. Spara lite nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av. Häll tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.

Stek färs
5

Hetta upp en ny generös skvätt olivolja* på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek blandfärs i 3-4 min tills den fått färg. Sänk till låg värme och tillsätt sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Blanda väl och smaksätt med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt lite av chilin om ni gillar starkare mat. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Fördela char siu-inspirerad köttfärs med fullkornsnudlar och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och de vuxnas med lite chili.