Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250 g
Blandfärs
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Röd chili
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Ingefära
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Rödlök
2 st
Morot
200 g
Spetskål
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 3)
Skär rödlök och chili i tunna skivor.
Skär oskalad morot i tunna halvmånar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv ingefära [1/2 st, 2P].
Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs rödlök, morot och spetskål i 3-4 min.
Tillsätt ingefära, vitlök och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i 1 min.
Lägg över grönsaker i en skål och ställ åt sidan.
När vattnet kokar, tillsätt nudlar och koka dem i 1-2 min eller tills 'al dente'.
Spara lite kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp innan du häller av resten.
Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och sparat kokvatten i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar.
Stek blandfärs i 3-4 min tills den fått färg.
Sänk till låg värme och rör i sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Smaksätt med en nypa salt och peppar.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Lägg upp köttfärs med nudlar och grönsaker på tallrikar.
Toppa med jordnötter och lite chili (efter smak).