Pastagratäng är en klassik familjerätt, och i kväll serverar vi denna favorit med en ny twist – nämligen gnocchi. Vi steker gnocchin och toppar den med en texmexkryddad tomatsås med paprika, majs, morot och vitlök. Sedan avslutar vi med ett lager riven ost som blir till ett gyllene täcke medan gratängen gräddas.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 burk
Majs
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflakes
1 st
Paprika
1 st
Morot
1 st
Salladslök
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till dressing
½ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Smör till sås
1 msk
Ketchup till sås
½ tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene.
Krydda med salt och en nypa peppar. Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.
TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Häll av majs.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika, majs, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 2 min.
Tillsätt smör, krossade tomater, ketchup, Tex-Mex, chiliflakes, socker, salt och vatten. Sjud i 3 min, eller tills något tjocknat.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg över gnocchi i en ugnsform och häll över tomatsås.
Toppa med gouda och riven ost och grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills osten har smält och är gyllene.
Lägg upp gnocchigratäng i djupa tallrikar.
Toppa med salladslök.