Texmex-kryddad osttoppad gnocchigratäng
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Texmex-kryddad osttoppad gnocchigratäng

Texmex-kryddad osttoppad gnocchigratäng

med paprika, morot och salladslök

Pastagratäng är en klassik familjerätt, och i kväll serverar vi denna favorit med en ny twist – nämligen gnocchi. Vi steker gnocchin och toppar den med en texmexkryddad tomatsås med paprika, majs, morot och vitlök. Sedan avslutar vi med ett lager riven ost som blir till ett gyllene täcke medan gratängen gräddas.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Paprika

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Salladslök

5 g

Tex-Mex

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 burk

Majs

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

½ tsk

Socker (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 4)

1 msk

Ketchup (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2854 kJ
Energi (kcal)682 kcal
Fett25.2 g
varav mättat15.7 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker21.4 g
Protein22.9 g
Salt8.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Stek gnocchi
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Ställ åt sidan i en skål.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.

TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka eller pressa vitlök.

Häll av majs.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, majs, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt morot och vitlök och stek i ytterligare 2 min.

Laga sås
4

Tillsätt smör [1 msk| 2 msk], krossade tomater [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk], Tex-Mex, chiliflakes, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 3 min, eller tills något tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Grädda gratäng
5

Lägg över gnocchi i en ugnsform och häll över tomatsås.

Toppa med gouda och riven ost och grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills osten har smält och är gyllene.

Servera
6

Lägg upp gnocchigratäng i djupa tallrikar.

Toppa med salladslök.