Capresesallad kanske du känner till? Här hämtar vi inspiration från denna italienska klassiker och lagar en krämig risotto med de tre huvudingredienserna – tomat, basilika och mozzarella. Vi tillsätter även spenat och toppar med en underbar balsamicoglaze.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
150 g
Risottoris
1 portionspåse
Basilika
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1 st
Röd chili
4 g
Medelhavets Pärla
60 g
Spenat
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 burk
Tomatpuré
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
125 g
Körsbärstomater
1 st
Tomat
¼ tsk
Salt till mozzarella
1 msk
Olja till stekning
6 dl
Vatten till risotto
½ tsk
Salt till risotto
1 tsk
Socker till glaze
Finhacka lök.
Halvera, kärna ur och finhacka chili.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Häll av vatten från mozzarella, torka av med hushållspapper och skär i 6 tunna skivor. Krydda med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök, tomat och chili i 2–3 min, eller tills något mjuka.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt ris, Medelhavets Pärla och tomatpuré och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i vatten, grönsaksbuljong och salt och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelvärme.
Tillsätt balsamvinäger och socker och sjud i 1 min, eller tills något reducerat.
Skölj spenat.
Halvera körsbärstomater.
Ta av pannan med färdig risotto från värme och rör i hälften av finriven ost, smör och körsbärstomater.
Vänd ner spenat tills den mjuknar.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp risotto i djupa tallrikar och toppa med mozzarella och resterande riven ost.
Riv över basilikablad och ringla över balsamicoglaze.