topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caprese-risotto

Caprese-risotto

med mozzarella, chili och spenat

Capresesallad kanske du känner till? Här hämtar vi inspiration från denna italienska klassiker och lagar en krämig risotto med de tre huvudingredienserna – tomat, basilika och mozzarella. Vi tillsätter även spenat och toppar med en underbar balsamicoglaze.

Taggar:
10 min prep
Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Selleri
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

150 g

Risottoris

1 portionspåse

Basilika

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 paket

Mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1 st

Röd chili

4 g

Medelhavets Pärla

60 g

Spenat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 burk

Tomatpuré

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till mozzarella

1 msk

Olja till stekning

6 dl

Vatten till risotto

½ tsk

Salt till risotto

1 tsk

Socker till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2685 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett23.9 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater77.8 g
varav socker12.6 g
Protein26.3 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka lök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Häll av vatten från mozzarella, torka av med hushållspapper och skär i 6 tunna skivor. Krydda med salt.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök, tomat och chili i 2–3 min, eller tills något mjuka.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Laga risotto
3

Tillsätt ris, Medelhavets Pärla och tomatpuré och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten, grönsaksbuljong och salt och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Gör balsamicoglaze
4

Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelvärme.

Tillsätt balsamvinäger och socker och sjud i 1 min, eller tills något reducerat.

Skölj spenat.

Halvera körsbärstomater.

Smaksätt risotto
5

Ta av pannan med färdig risotto från värme och rör i hälften av finriven ost, smör och körsbärstomater.

Vänd ner spenat tills den mjuknar.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp risotto i djupa tallrikar och toppa med mozzarella och resterande riven ost.

Riv över basilikablad och ringla över balsamicoglaze.