
Kvällens middag är inget mindre än en grönare och nyttigare version av en klassisk kebabtallrik! Vi rostar potatis, morot och rödlök med vår egen kryddblandning Panamat i ugnen och blandar dem med majs och färsk spenat. Vi serverar våra rostade grönsaker med cajunkryddad vegokebab och toppar med koriander och en smakrik limecrema med vitlök och gräddfil.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
500 g
Potatis
½ st
Vitlöksklyfta
1 burk
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Rödlök
2 st
Morot
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
¼ tsk
Salt till grönsaker

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, skölj spenat.
Häll av majs.
Tillsätt majs på plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegansk kebab med Ay Cajun-ba och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

Under tiden, halvera lime.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka koriander.
Blanda gräddfil, vitlök, limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Vänd spenat med färdigrostade grönsaker på plåten.

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar.
Toppa med vegansk kebab och ringla över limecrema.
Garnera med koriander.