
Cajunkryddad öring
med tabbouleh och myntayoghurt
Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. Kvällens tabbouleh frestar med bulgur, gurka, tomat, rödlök, persilja och citron. Vi serverar vår tabbouleh med cajunkryddad öring, och så toppar vi med myntayoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta
1 portionspåse
Bladpersilja
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Citron
2 st
Tomat
Ingår inte i din leverans
4 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Plocka och finhacka myntablad.
Blanda yoghurt, mynta, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3-4 min.
Vänd fisk och stek i ytterligare 3-5 min, tills genomstekt.
TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, finhacka gurka och tomat.
Finhacka rödlök [½ st, 2P].
Grovhacka persilja.

Rör i gurka, tomat, rödlök, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk] och resterande juice från citronklyftor i kastrullen med färdig bulgur.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Lägg upp tabbouleh i skålar.
Toppa med cajunkryddad öring.
Ringla över myntayoghurt.