Skip to main content
Cajunburrito

Cajunburrito

med paprika & kruspersilja

4.1
(166)

.

Allergener:
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Majs

Fläskkotlett hel

8

Panamat

150

Crème fraiche

2

Tortillabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

1

Bladpersilja

1

Zucchini

1

Rödlök

1

Röd paprika

Näringsvärden

Energi (kcal)434 kcal
Energi (kJ)1816 kJ
Fett10.6 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater69.1 g
varav socker5.1 g
Protein12.4 g
Salt1.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka persilja. Kärna ur och skiva paprika tunt. Skiva rödlök tunt. Skär zucchini i tunna halvmånar. Häll av majs i en sil.

2

Skär fläskkotletten i strimlor. Hetta upp Central American Style kryddmix (STARK!) i en stekpanna på medelvärme i några sekunder. Tillsätt en skvätt olja* och rödlök. Stek tills mjuknat, ca 5 min. VIKTIGT: Vår Central American Style kryddmixen är ganska stark - speciellt för barn. Vi rekommenderar att du börjar med 1/4 paket och sedan kryddar med resterande efter smak efter att köttet är färdiglagat.

3

Lägg i kotlettstrimlorna i stekpannan. Stek i 5-7 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Häll i hälften av crème fraichen [1/4 burk, 2 pers | 1/2 burk, 4 pers] och halva persiljan. Värm upp under omrörning, 1-2 min. VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa. 

4

Hetta upp en skvätt olja* i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek paprika och zucchini tills mjuknat, ca 5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.  

5

Värm upp tortillabröden i ugnen, 1-2 min.

6

Bre tortillabröden med resterande crème fraiche. Fyll med kotlettbitar, grönsaker och majs. Strö över med persilja.