topBanner
Cajunburrito

Cajunburrito

med fläskkött, paprika & kruspersilja

Barnvänlig

Låt hela familjen vara med och bygga sin egen kulinariska sagovärld av krämiga cajun burritos med lagrad cheddar och spetspaprika. Toppa historien med kruspersilja och ge er ut på ett smakäventyr som garanterat kommer att få ett gott slut.

Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 påse

Bladpersilja

1 st

Röd spetspaprika

1 st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 burk

Majs

300 g

Fläskkotlett hel

½ paket

Central American Style kryddmix

1 burk

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Tortillabröd

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3004 kJ
Energi (kcal)718 kcal
Fett38 g
varav mättat19 g
Kolhydrater50 g
varav socker13 g
Protein41 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Finhacka persilja.

Kärna ur och skiva paprika tunt. Skiva rödlök tunt.

Skär zucchini i tunna halvmånar.

Häll av majs i en sil.

2

Skär fläskkotletten i strimlor.

Hetta upp Central American Style kryddmix (STARK!) i en stekpanna på medelvärme i några sekunder. Tillsätt en skvätt olja* och rödlök. Stek tills mjuknat, ca 5 min. 

VIKTIGT: Vår Central American Style kryddmixen är ganska stark - speciellt för barn. Vi rekommenderar att du börjar med 1/4 paket och sedan kryddar med resterande efter smak efter att köttet är färdiglagat.

3

Lägg i kotlettstrimlorna i stekpannan. Stek i 5-7 min. Krydda med en nypa salt och peppar.

Häll i hälften av crème fraichen [1/4 burk, 2 pers | 1/2 burk, 4 pers] och halva persiljan. Värm upp under omrörning, 1-2 min. 

VIKTIGT: Kotlettbitarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Hetta upp en skvätt olja i ytterligare en stekpanna på medelvärme. Stek paprika och zucchini tills mjuknat, ca 5 min. Krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Värm upp tortillabröden i ugnen, 1-2 min.

6

Bre tortillabröden med resterande crème fraiche. Fyll med kotlettbitar, grönsaker och majs. Strö över med persilja.

Smaklig måltid!