topBanner
Burrito

Burrito

med svarta bönor, guacamole och tomatsalsa

Nytt recept på smarriga burritos att testa! Här kombinerar vi de klassiska vegofavoriterna från fredagstacosen tillsammans med zucchini och morötter vilket gör rätten mättande, men precis lika enkel att laga. Den hemgjorda tomatsalsan och guacamolen är friska tillbehör som bryter av fint mot kryddiga bönor, smält mozzarella och söt majs. Förvanta dig inga rester!

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölkgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Morot

1 st

Zucchini

½ st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 burk

Majs

1 paket

Svarta bönor

1 st

Lime

2 st

Tomat

1 påse

Koriander

1 st

Avokado

4 g

Hello Mexico kryddmix

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

2 st

Tortillabröd

(Innehållergluten)

50 g

Mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3169 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett34 g
varav mättat15 g
Kolhydrater67 g
varav socker15 g
Protein27 g
Salt15 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C.Riv morot och zucchini. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök.Skölj bönorna och majsen i en sil under kallt vatten.Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka tomat och koriander.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

2

Skopa ur avokado i en skål och mosa den tillsammans med en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar.Blanda tomat, hälften av koriandern, en nypa rödlök, salt och peppar i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Fräs morot, zucchini, majs och svarta bönor och resterande rödlök i 4-5 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka.Tillsätt Hello Mexico kryddmix, vitlök, limezest, crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] och en skvätt vatten. Låt koka ca 2 min.

4

Lägg tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen 2-3 min, eller tills de är mjuka och genomvarma. Alternativt värm dem i micron ca 15 s.

5

När tortillasen är varma, lägg fyllningen med svarta bönor i mitten av varje wrap. Toppa med riven mozzarella, vik in bottnen och sidorna till en tight burrito - det är en burrito per person.

6

Fördela varsin burrito på era tallrikar och servera med hemlagad guacamole och tomatsalsa.Strö över resterande koriander, och hugg in!