Skip to main content
Brynt fläskkotlett och rostade grönsaker
Brynt fläskkotlett och rostade grönsaker

Brynt fläskkotlett och rostade grönsaker

med krämig pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar grönsaker med vår aromatiska kryddblandning som vi kallar för Vitlöksflörter. Samtidigt som de sköter sig själv i ugnen steker vi fläskkotlett, som vi först har marinerat. Till sist vänder vi de rostade grönsakerna med färsk spenat och serverar dem med köttet och en vackert grön pestodressing.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Barnvänlig
Mer grönt
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Zucchini

100 g

Krämig pestodressing

30 g

Spenat

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Lök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

275 g

Blomkål

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2457 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett34.3 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater32.6 g
varav socker19.2 g
Protein33.6 g
Salt3.8 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Skär rödbeta och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skala och skär rotselleri i 2 cm breda klyftor.

Skär blomkål i 2 cm stora buketter.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Marinera kött
2

Blanda kött, salt, Jorden Runt och en nypa peppar i en stor skål.

Skölj spenat.

Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.

Tillsätt zucchini
3

Tillsätt zucchini till plåten när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Skär kött i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker med spenat på tallrikar.

Toppa med kött och en klick pestodressing.