Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Bladpersilja
150 g
Basmati vildris
g
Grönsaksbuljong
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Morot
2 g
Ay Cajun-ba
1 paket
Gröna linser
1 paket
Krossade tomater
15 ml
Balsamvinäger
75 g
Crème fraiche
1 tsk
Socker
1 dl
Vatten
Häll i kallt vatten* [300 ml, 2 pers | 600 ml, 4 pers], vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Häll av och skölj linserna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök i 3-4 min. Tillsätt morotsbitarna och cajun kryddmix (stark!) och fräs i ytterligare 3-4 min. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.
Finhacka persilja. Finhacka salviabladen (kasta stjälkar).
Tillsätt salvia, linser, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], socker* samt balsamvinäger till stekpannan. Rör om, sänk värmen och låt sjuda i 15-20 min. När det återstår 5 min, rör ner crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Servera din linsbolognese i djupa tallrikar tillsammans med vildriset. Garnera med en klick crème fraiche, persilja och nymalen svartpeppar* (om du har hemma).