Skip to main content
Bolognese på gröna linser
Bolognese på gröna linser

Bolognese på gröna linser

med vildris och crème fraîche

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Basmati vildris

g

Grönsaksbuljong

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

2 g

Ay Cajun-ba

1 paket

Gröna linser

1 paket

Krossade tomater

15 ml

Balsamvinäger

75 g

Crème fraiche

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Socker

1 dl

Vatten

Näringsvärden

Energi (kJ)1879 kJ
Energi (kcal)449 kcal
Fett1.4 g
varav mättat0.3 g
Kolhydrater82.6 g
varav socker3.7 g
Kostfiber12.1 g
Protein22.3 g
Salt0.8 g

Instruktioner

1

Häll i kallt vatten* [300 ml, 2 pers | 600 ml, 4 pers], vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. Tips: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Häll av och skölj linserna i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök i 3-4 min. Tillsätt morotsbitarna och cajun kryddmix (stark!) och fräs i ytterligare 3-4 min. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark. Vi rekommenderar att du börjar med hälften och sedan kryddar med resterande efter smak.

4

Finhacka persilja. Finhacka salviabladen (kasta stjälkar).

5

Tillsätt salvia, linser, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], socker* samt balsamvinäger till stekpannan. Rör om, sänk värmen och låt sjuda i 15-20 min. När det återstår 5 min, rör ner crème fraiche [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med en nypa salt* och peppar*. 

6

Servera din linsbolognese i djupa tallrikar tillsammans med vildriset. Garnera med en klick crème fraiche, persilja och nymalen svartpeppar* (om du har hemma).