Bolognese med pärlcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bolognese med pärlcouscous

Bolognese med pärlcouscous

mozzarella och basilika

Uppgradera den klassiska köttfärssåsen till en variant med smakrik tomatsås, pärlcouscous och mozzarella och se hur familjen glupskt rensar tallrikarna. Morot och basilika skänker både färg, nyttigheter och smak och gör denna rätt till en fullpoängare!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

300

Tomatsås

1

Basilika

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4

Köttbuljong

1

Morot

1

Lök

1

Tomat

3

Vitlöksklyfta

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

3.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)601 kcal
Energi (kJ)2514 kJ
Fett20.32 g
varav mättat10 g
Kolhydrater61.32 g
varav socker13.4 g
Protein41.65 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka oskalad morot. Finhacka lök och vitlök. Grovhacka tomat.

Koka pärlcouscous
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min, eller tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd kvar.

Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morots- och tomatbitar i 3-4 min.

Koka köttfärssås
4

Tillsätt nötfärs och vitlök, hacka sönder med stekspaden och stek i 3-4 min, eller tills färsen har fått färg. Tillsätt tomatsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Hacka basilika
5

Grovhacka basilikabladen. Rör ner hälften av basilikan när såsen har fått sjuda. Smaksätt även med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela pärlcouscous och köttfärssås mellan era tallrikar. Toppa med mozzarella och garnera med den återstående basilika.