HelloFresh
Bolognese med pärlcouscous

Bolognese med pärlcouscous

mozzarella och basilika

Barnvänlig

Uppgradera den klassiska köttfärssåsen till en variant med smakrik tomatsås, pärlcouscous och mozzarella och se hur familjen glupskt rensar tallrikarna. Morot och basilika skänker både färg, nyttigheter och smak och gör denna rätt till en fullpoängare!

Taggar:Snabblagad
Allergener:glutensulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Lök

1 st

Tomat

3 st

Vitlöksklyfta

4 g

Köttbuljong

170 g

Pärlcouscous

(Innehållergluten)

250 g

Nötfärs

300 g

Tomatsås

(Innehållersulfiter)

1 påse

Basilika

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

3.5 dl

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3075 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett24 g
varav mättat11 g
Kolhydrater81 g
varav socker30 g
Kostfiber8 g
Protein45 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka oskalad morot.

Finhacka lök och vitlök.

Grovhacka tomat.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt pärlcouscous och koka i 10-12 min, eller tills couscousen är mjuk med lite tuggmotstånd kvar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, morots- och tomatbitar i 3-4 min.

4

Tillsätt nötfärs och vitlök, hacka sönder med stekspaden och stek i 3-4 min, eller tills färsen har fått färg.

Tillsätt tomatsås och vatten* [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers]. Låt sjuda i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Grovhacka basilikabladen.

Rör ner hälften av basilikan när såsen har fått sjuda. Smaksätt även med en nypa salt och peppar.

6

Fördela pärlcouscous och köttfärssås mellan era tallrikar.

Toppa med mozzarella och garnera med den återstående basilika.