Bearnaisetäckt kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bearnaisetäckt kyckling

Bearnaisetäckt kyckling

med buljongkokt vildris och frisk päronsallad

Vi ska ha kyckling och ris ikväll! Ibland ska det bara vara enkelt, och kvällens middag kräver inte så mycket energi. Vi kokar vildris med kycklingbuljong, som ger en fyllig smak. Samtidigt steker vi kyckling, som vi sen blandar med färdig bearnaisesås. Extra spännande tillbehör är en fräsch och syrlig päronsallad med salladsmix, morot, gurka och honung- & senapsdressing!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmati vildris

4

Kycklingbuljong

280

Kycklinginnerfilé

1

Gurka

½

Päron

1

Morot

100

Bearnaisesås

(Innehåller Mjölk)

60

Salladsmix

20

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)584 kcal
Energi (kJ)2445 kJ
Fett13.33 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater73.51 g
varav socker12.8 g
Protein41.72 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i vildris och kycklingbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt & grönt
3

Halvera, kärna ur och skär päron [½ st, 2P] i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skölj salladsmix

Värm bearnaisesås
4

Tillsätt bearnaisesås till stekpannan med kyckling och värm upp i 1 min.

Förbered päronsallad
5

Blanda salladsmix, morot, gurka, päron, och honungs- och senapsdressing i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp ris och sallad på tallrikar i var sin sida. Toppa riset med kyckling (se till att få med all sås).