HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBearnaisetäckt Kyckling
topBanner
Bearnaisetäckt kyckling

Bearnaisetäckt kyckling

med buljongkokt vildris och frisk päronsallad

Vi ska ha kyckling och ris ikväll! Ibland ska det bara vara enkelt, och kvällens middag kräver inte så mycket energi. Vi kokar vildris med kycklingbuljong, som ger en fyllig smak. Samtidigt steker vi kyckling, som vi sen blandar med färdig bearnaisesås. Extra spännande tillbehör är en fräsch och syrlig päronsallad med salladsmix, morot, gurka och honung- & senapsdressing!

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:mjölkäggsenapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmati vildris

4 g

Kycklingbuljong

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Gurka

½ st

Päron

1 st

Morot

100 g

Bearnaisesås

(Innehållermjölk)

60 g

Salladsmix

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehållerägg, senap, sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2445.0459 kJ
Energi (kcal)584.38 kcal
Fett13.479 g
varav mättat5.8 g
Kolhydrater73.6625 g
varav socker12.9 g
Protein41.7165 g
Salt2.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i vildris och kycklingbuljong, sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Halvera, kärna ur och skär päron [½ st, 2P] i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Skär morot (oskalad) i tunna stavar. Skölj salladsmix

4

Tillsätt bearnaisesås till stekpannan med kyckling och värm upp i 1 min.

5

Blanda salladsmix, morot, gurka, päron, och honungs- och senapsdressing i en stor skål.

6

Lägg upp ris och sallad på tallrikar i var sin sida. Toppa riset med kyckling (se till att få med all sås).