Skip to main content
BBQ-stekt sej och mangosalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stekt sej och mangosalsa

BBQ-stekt sej och mangosalsa

med jasminris och yoghurtsås

Djupdyk i ett hav av smaker med vår BBQ-stekta sej, en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Vi serverar den goda fisken med fluffigt jasminris, en vackert färgglad mangosalsa och en klick svalkande yoghurtsås.

Taggar:
Supersnabb
10 min prep
Snabb
Under 650 kcal
Glutenfri
Comfort Food
Allergener:
Pesce
Egg
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Mango

½ st

Rödlök

½ st

Gurka

1 st

Koriander

250 g

Sej

2.5 g

BBQ-kryddmix

150 g

Jasminris

75 g

Yoghurt

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2203 kJ
Energi (kcal)527 kcal
Fett12.4 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater73.9 g
varav socker11.1 g
Kostfiber2.6 g
Protein29 g
Salt4.1 g
Potassium28.8 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme.

Förbered frukt och grönt
2

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök och koriander.

Blanda mangosalsa
3

Blanda mango, rödlök, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med BBQ-kryddmix och salt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda yoghurtsås
5

Under tiden, blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med fisk.

Servera med mangosalsa och en klick yoghurtsås vid sidan av.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image