Skip to main content
BBQ-stekt sej och mangosalsa

BBQ-stekt sej och mangosalsa

med jasminris och yoghurtsås

Djupdyk i ett hav av smaker med vår BBQ-stekta sej, en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Vi serverar den goda fisken med fluffigt jasminris, en vackert färgglad mangosalsa och en klick svalkande yoghurtsås.

Taggar:
Supersnabb
Enkel att förbereda
Snabb
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Ägg
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Mango

½ st

Lök

1 st

Gurka

1 st

Koriander

250 g

Sej

(Innehåller: Fisk)

2.5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

150 g

Jasminris

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

37.5 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2253 kJ
Energi (kcal)539 kcal
Fett13.1 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater79 g
varav socker13.4 g
Kostfiber3.4 g
Protein32.1 g
Salt4.1 g
Potassium169.1 mg
Calcium21.4 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. 

Ta av kastrullen från värme.

Förbered frukt och grönt
2

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök och koriander.

Blanda mangosalsa
3

Blanda rödkål, mango, rödlök, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med BBQ-kryddmix och salt. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda yoghurtsås
5

Under tiden, blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med fisk.

Servera med mangosalsa och en klick yoghurtsås vid sidan av.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova