Djupdyk i ett hav av smaker med vår BBQ-stekta sej, en härlig rätt som är både smarrig och lättlagad. Vi serverar den goda fisken med fluffigt jasminris, en vackert färgglad mangosalsa och en klick svalkande yoghurtsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Mango
½ st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Koriander
250 g
Sej
2.5 g
BBQ-kryddmix
150 g
Jasminris
75 g
Yoghurt
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök och koriander.
Blanda mango, rödlök, gurka, koriander, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med BBQ-kryddmix och salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med fisk.
Servera med mangosalsa och en klick yoghurtsås vid sidan av.