HelloFresh
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med apelsinbulgur och aioli

I detta recept slår vi ett slag för enkla råvaror och stora smaker i en kombination som lockar både barn och vuxna att skrapa tallriken ren - det vill säga om man gillar frukt i maten. Både BBQ-marinerad kyckling, aioli och bulgursallad med saftiga apelsinbitar, dill och färska grönsaker klingar sommar och de härliga färgerna lyser upp på tallriken. Oavsett väder utanför är det en uppfriskande rätt som lyfter humöret!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Rödlök

2 st

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Apelsin

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 påse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2192 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett18 g
varav mättat2 g
Kolhydrater42 g
varav socker15 g
Kostfiber9 g
Protein39 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull.

Tillsätt bulgur och kycklingbuljong och låt sjuda i 2-3 min.

Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 12-15 min tills vattnet har absorberats.

2

Skiva rödlök tunt.

Lägg en hand ovanpå en kycklingfilé och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den blivit mjuk. Lägg den i en skål och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme.

Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den är helt genomstekt.Fortsätt med återstående kycklingfiléer.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat och gurka.

Finhacka gräslök.

Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera apelsinen på längden och skär den i 1 cm stora bitar.

5

Blanda bulgur, tomat, gurka, gräslök och apelsin i en salladsskål.Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Fördela apelsinbulgur, bbq-marinerad kyckling och stekt lök mellan era tallrikar.

Servera med aioli vid sidan av, och middagen är klar.