BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med apelsinbulgur och aioli

I detta recept slår vi ett slag för enkla råvaror och stora smaker i en kombination som lockar både barn och vuxna att skrapa tallriken ren - det vill säga om man gillar frukt i maten. Både BBQ-marinerad kyckling, aioli och bulgursallad med saftiga apelsinbitar, dill och färska grönsaker klingar sommar och de härliga färgerna lyser upp på tallriken. Oavsett väder utanför är det en uppfriskande rätt som lyfter humöret!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Sulfiter
Senap
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

Gurka

300

Kycklingbröstfilé

1

Gräslök

4

Kycklingbuljong

120

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Gurka, piccolo

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Apelsin

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Rödlök

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)523 kcal
Energi (kJ)2186 kJ
Fett17.39 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater47.14 g
varav socker17.2 g
Protein40.41 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong och låt sjuda i 2-3 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 12-15 min tills vattnet har absorberats.

Fräs rödlök
2

Skiva rödlök tunt. Lägg en hand ovanpå en kycklingfilé och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den blivit mjuk. Lägg den i en skål och ställ åt sidan.

Stek kyckling
3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den är helt genomstekt. Fortsätt med återstående kycklingfiléer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
4

Finhacka tomat och gurka. Finhacka gräslök. Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera apelsinen på längden och skär den i 1 cm stora bitar. 

Blanda bulgursallad
5

Blanda bulgur, tomat, gurka, gräslök och apelsin i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela apelsinbulgur, bbq-marinerad kyckling och stekt lök mellan era tallrikar. Servera med aioli vid sidan av, och middagen är klar.