HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Marinerad Kyckling
topBanner
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med apelsinbulgur, dill och aioli

Barnvänlig

I detta recept slår vi ett slag för enkla råvaror och stora smaker i en kombination som lockar både barn och vuxna att skrapa tallriken ren - det vill säga om man gillar frukt i maten. Både BBQ-marinerad kyckling, aioli och bulgursallad med saftiga apelsinbitar, dill och färska grönsaker klingar sommar och de härliga färgerna lyser upp på tallriken. Oavsett väder utanför är det en uppfriskande rätt som lyfter humöret!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

85 g

Tomat

40 g

Gurka

3 dl

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

Dill

Kycklingbuljong

Bulgur

(Innehållergluten)

Apelsin

Aioli

(Innehållerägg, senap)

Rödlök

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1091.9193 kJ
Energi (kcal)260.975 kcal
Fett12.7125 g
varav mättat1 g
Kolhydrater27.905 g
varav socker0.7 g
Protein5.4875 g
Salt0.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong och låt sjuda i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min tills vattnet har absorberats.

2

Skiva rödlök tunt. Lägg en hand ovanpå en kycklingfilé och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer. Hetta upp olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den blivit mjuk. Lägg den i en skål och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den är helt genomstekt. Fortsätt med återstående kycklingfiléer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat och gurka. Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers]. Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera apelsinen på längden och skär den i 1 cm stora bitar. 

5

Blanda bulgur, tomat, gurka, dill och apelsin i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela apelsinbulgur, bbq-marinerad kyckling och stekt lök mellan era tallrikar. Servera med aioli vid sidan av, och middagen är klar.