HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med apelsinbulgur, dill och aioli

Barnvänlig

I detta recept slår vi ett slag för enkla råvaror och stora smaker i en kombination som lockar både barn och vuxna att skrapa tallriken ren - det vill säga om man gillar frukt i maten. Både BBQ-marinerad kyckling, aioli och bulgursallad med saftiga apelsinbitar, dill och färska grönsaker klingar sommar och de härliga färgerna lyser upp på tallriken. Oavsett väder utanför är det en uppfriskande rätt som lyfter humöret!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Rödlök

1 st

Apelsin

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

½ påse

Dill

1 paket

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

300 ml

Vatten*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2192 kJ
Energi (kcal)524 kcal
Fett18 g
varav mättat2 g
Kolhydrater42 g
varav socker15 g
Kostfiber9 g
Protein38 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull.

Tillsätt bulgur och kycklingbuljong och låt sjuda i 2-3 min.

Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan i 12-15 min tills vattnet har absorberats.

2

Skiva rödlök tunt.

Lägg en hand ovanpå en kycklingfilé och skär rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer.

Hetta upp olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den blivit mjuk. Lägg den i en skål och ställ åt sidan.

3

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme.

Stek kycklingen i 3-4 min på varje sida tills den är helt genomstekt.

Fortsätt med återstående kycklingfiléer.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat och gurka.

Finhacka dill [1/2 påse, 2 pers].

Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera apelsinen på längden och skär den i 1 cm stora bitar.

5

Blanda bulgur, tomat, gurka, dill och apelsin i en salladsskål.

Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Fördela apelsinbulgur, bbq-marinerad kyckling och stekt lök mellan era tallrikar.

Servera med aioli vid sidan av, och middagen är klar.

Smaklig måltid!