Basilikakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Basilikakyckling

Basilikakyckling

med gräddsås, potatis och äppelsallad

Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Vitlöksflörter

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

280

Kycklinginnerfilé

400

Småpotatis

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

60

Salladsmix

1

Basilika

20

Solroskärnor

1

Äpple

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

Smör (steg 5)

Smör (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)593 kcal
Energi (kJ)2482 kJ
Fett25.37 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater46.62 g
varav socker12.2 g
Protein42.72 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten* i en stor kastrull. Halvera potatis. Grovhacka basilikablad. Skölj salladsmix

Koka potatis
2

Tillsätt potatis och en nypa salt* till det kokande vattnet. Låt koka i 10-15 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en klick smör* och en nypa salt*.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Blanda kyckling, en skvätt olivolja* och Vitlöksflörter i en bunke. Tillsätt kyckling till stekpannan och stek i 3-4 min per sida tills den fått fin stekyta och är genomstekt. Ta av stekpannan från värmen och lägg över kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered äppelsallad
4

Kärna ur och skiva äpple tunt. Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt äpple och salladsmix. Vänd salladen precis innan servering så den håller sig krispig.

Koka sås
5

Låt stekpannan svalna något innan du sätter tillbaka den på medelvärme med en skvätt olivolja* och en klick smör*. Finhacka eller pressa vitlök. Fräs sedan vitlök i 1-2 min. Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan och låt såsen värmas upp, 1-2 min. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar*.

Servera
6

Fördela potatis, kyckling och äppelsallad mellan era tallrikar. Skeda över basilikasås. Garnera med solrosfrön och återstående basilika.