topBanner
Baconsandwich

Baconsandwich

med svamp och äppelskivor

Snabblagad

Hugg in i vår matiga sandwich fullproppad med knaprig bacon, stekta skogschampinjoner och tunna äppleskivor.

Allergener:sulfiterglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

140 g

Bacon, skivor

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Rödlök

3 st

Vitlöksklyfta

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 påse

Bladpersilja

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

1 st

Äpple

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

1 påse

Salladsmix

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3197 kJ
Energi (kcal)764 kcal
Fett39 g
varav mättat9 g
Kolhydrater75 g
varav socker15 g
Protein25 g
Salt4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C.Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper.Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga.

2

Skiva champinjoner och rödlök tunt.Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme.Fräs rödlök, svamp, balsamvinäger och hälften av vitlöken i ca 5 min.

4

Finhacka persilja.Blanda persilja, resterande vitlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål.

5

Dela brödet på både längden och bredden, och bre dem med kryddolja.Baka brödet i ugnen i 7-8 min.Skär äpple i tunna skivor.

6

När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan.Placera svamp, bacon och salladsmix ovanpå och toppa med äppleskivor. På med locket och hugg in!