HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBaconsandwich
topBanner
Baconsandwich

Baconsandwich

med svamp och äppelskivor

Snabblagad

Hugg in i vår matiga sandwich fullproppad med knaprig bacon, stekta skogschampinjoner och tunna äppleskivor.

Allergener:senapäggsulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Salladsmix

Skogschampinjoner

Bacon, skivor

Bladpersilja

Äpple

Rödlök

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)166 kcal
Energi (kJ)693 kJ
Fett17.45 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater1.88 g
varav socker0.6 g
Protein0.29 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga. 

2

Skiva champinjoner och rödlök tunt. Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, balsamvinäger och hälften av vitlöken i ca 5 min.

4

Finhacka persilja. Blanda persilja, resterande vitlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. 

5

Dela brödet på både längden och bredden, och bre dem med kryddolja. Baka brödet i ugnen i 7-8 min. Skär äpple i tunna skivor. 

6

När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan. Placera svamp, bacon och salladsmix ovanpå och toppa med äppleskivor. På med locket och hugg in!