HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBaconsandwich
topBanner
Baconsandwich

Baconsandwich

med svamp och äppelskivor

Snabblagad

Hugg in i vår matiga sandwich fullproppad med knaprig bacon, stekta skogschampinjoner och tunna äppleskivor.

Allergener:äggsenapsulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Salladsmix

Skogschampinjoner

Bacon, skivor

Bladpersilja

Äpple

Rödlök

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)692.5565 kJ
Energi (kcal)165.525 kcal
Fett17.45 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater1.875 g
varav socker0.6 g
Protein0.2875 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Placera baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i toppen av ugnen i ca 15 min, eller tills krispiga. 

2

Skiva champinjoner och rödlök tunt. Finhacka vitlök.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, svamp, balsamvinäger och hälften av vitlöken i ca 5 min.

4

Finhacka persilja. Blanda persilja, resterande vitlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. 

5

Dela brödet på både längden och bredden, och bre dem med kryddolja. Baka brödet i ugnen i 7-8 min. Skär äpple i tunna skivor. 

6

När brödet är klart, bre majonnäs på bottenskivan. Placera svamp, bacon och salladsmix ovanpå och toppa med äppleskivor. På med locket och hugg in!