HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBaconpizza
topBanner
Baconpizza

Baconpizza

med krämig spenat, karamelliserad lök och salvia

Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

Skogschampinjoner

bacon-name

Vitlöksklyfta

Spenat

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Pizzadeg

(Innehållergluten)

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

Salvia

Salladsmix

Gurka

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2309.5681 kJ
Energi (kcal)552 kcal
Fett8.6 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater90 g
varav socker2.8 g
Protein14.6 g
Salt3.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en bakplåt [2 st, 4 pers] i ugnen. Skiva lök och skogschampinjoner tunt. Pressa vitlök. Skär bacon i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs svamp, vitlök, bacon och en nypa salt* i 3-4 min, och för dem sedan över i en bunke.

2

Hetta upp en skvätt olja* i den nu tomma stekpannan på medelvärme. Fräs löken i 6-7 min. Rör i spenaten tills den sloknat, 1-2 min. Häll sedan i crème fraiche och ta pannan av värme. Krydda såsen med salt* och peppar*.

3

Ta ut bakplåt/ar ur ugnen och placera pizzadegen ovanpå.

4

Fördela spenatsåsen över pizzadegen, men lämna 1 cm kant. Strö över svamp och bacon - undvik vätskan som samlats i skålen. Riv parmesan med en potatisskalare och strö sedan ostflarnen jämnt över pizzan. Baka pizzan i ugnen tills degen är gyllenbrun och osten bubblar, 10-15 min.  

5

Skiva gurka tunt. Finhacka salviablad [1/2 paket, 2 pers], kasta stjälken. Blanda gurka och salladsmix i en skål. Ringla över olja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Ta ut pizzan ur ugnen och strö över salvia. Dela pizzan och servera bitarna med en frisk gurksallad vid sidan av.