HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Baconpizza

Baconpizza

med krämig spenat, karamelliserad lök och salvia

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Trotsa den italienska grundlagen om runda pizzor och dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från spenatens krämighet får dina smaklökar att flyta iväg mot Strombolis solnedgång efter en lätt skur av bitter salvia och söt karamelliserad lök.

Allergener:sulfitermjölkgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Lök

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Bacon

(Innehållersulfiter)

100 g

Spenat

150 g

Crème fraîche

(Innehållermjölk)

1 paket

Pizzadeg

(Innehållergluten)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

½ påse

Salvia

50 g

Salladsmix

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3987 kJ
Energi (kcal)953 kcal
Fett40 g
varav mättat21 g
Kolhydrater105 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein34 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Stek bacon & svamp
Stek bacon & svamp
1

Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en bakplåt (2 bakplåtar för 4 personer) i ugnen.

Halvera och skiva lök tunt. Skiva svamp tunt. Riv vitlök. Skär bacon i 2 cm breda skivor.

Hetta upp en skvätt olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i svamp, bacon och en nypa salt i pannan. Fräs tills baconen är gyllenbrun, 3-4 min.

Sänk värmen till medium och lägg i vitlöken. Fräs i ytterligare 1 min och sätt åt sidan i en skål.

Laga spenatsås
Laga spenatsås
2

Hetta upp ytterligare en skvätt olja* i den nu tomma stekpannan på medelvärme. Stek löken försiktigt under regelbunden omrörning tills den mjuknat, 5-6 min. Höj värmen något och rör om tills löken börjar få färg, ytterligare 2 min.

Lägg i en handfull spenat åt gången när löken har karamelliserats. Rör om spenaten tills den sloknat.

Blanda i crème fraiche och ta pannan av värme. Krydda med salt och peppar.

Rulla ut deg
Rulla ut deg
3

Rulla ut pizzadegen medan löken karamelliseras.

TIPS: Ha i åtanke pizzadegens storlek när du väljer bakplåt.

Lägg på topping
Lägg på topping
4

Ta ut bakplåt/ar ur ugnen och lägg på pizzadegen.

Bre den krämiga spenatsåsen på pizzabasen, men lämna 1 cm kant. Strö över svamp och bacon (undvik vätskan som samlats i skålen).

Riv parmesan med en potatisskalare och strö sedan osten jämnt över pizzan.

Laga sallad
Laga sallad
5

Baka pizzan i ugnen tills degen är gyllenbrun och osten bubblar, 10-15 min.

Halvera och skiva gurka tunt. Finhacka salviablad.

Blanda gurka och salladsmix i en skål. Krydda med en skvätt olja, salt och peppar*.

Servera
Servera
6

Ta ut pizzan ur ugnen och strö över salvia. Dela pizzan och servera bitarna med en frisk gurksallad vid sidan av.

Smaklig måltid!