HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Baconpizza

Baconpizza

med krämig spenat, karamelliserad lök och salvia

Trotsa den italienska grundlagen om runda pizzor och dyk ner i en kvadratisk bassäng med himlasända smaker som är allt annat än kantiga. Den fylliga smaken från spenatens krämighet får dina smaklökar att flyta iväg mot Strombolis solnedgång efter en lätt skur av bitter salvia och söt karamelliserad lök.

Allergener:mjölkgluten
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 1
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Lök

200 g

Skogschampinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Bacon

1 påse

Spenat

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

1 paket

Pizzadeg

(Innehållergluten)

1 st

Parmesan

(Innehållermjölk)

½ påse

Salvia

1 påse

Salladsmix

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3933 kJ
Energi (kcal)940 kcal
Fett38 g
varav mättat20 g
Kolhydrater105 g
varav socker13 g
Kostfiber8 g
Protein34 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C. Sätt in en bakplåt [2 st, 4 pers] i ugnen. 

Skiva lök och skogschampinjoner tunt. Pressa vitlök. Skär bacon i 2 cm breda skivor. 

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på hög värme. Fräs svamp, vitlök, bacon och en nypa salt i 3-4 min, och för dem sedan över i en bunke.

2

Hetta upp en skvätt olja* i den nu tomma stekpannan på medelvärme. Fräs löken i 6-7 min.

Rör i spenaten tills den sloknat, 1-2 min. 

Häll sedan i crème fraiche och ta pannan av värme. Krydda såsen med salt och peppar.

3

Ta ut bakplåt/ar ur ugnen och placera pizzadegen ovanpå.

4

Fördela spenatsåsen över pizzadegen, men lämna 1 cm kant. Strö över svamp och bacon - undvik vätskan som samlats i skålen. 

Riv parmesan med en potatisskalare och strö sedan ostflarnen jämnt över pizzan.

Baka pizzan i ugnen tills degen är gyllenbrun och osten bubblar, 10-15 min.

5

Skiva gurka tunt. Finhacka salviablad [1/2 paket, 2 pers], kasta stjälken.

Blanda gurka och salladsmix i en skål. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Ta ut pizzan ur ugnen och strö över salvia.

Dela pizzan och servera bitarna med en frisk gurksallad vid sidan av.

Smaklig måltid!