Asiatiskt fläsk i krämiga nudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiskt fläsk i krämiga nudlar

Asiatiskt fläsk i krämiga nudlar

med färsk koriander och chiliolja

Ikväll håller vi asiatisk fest och frestar med en massa gott. Vi steker fläskkött, morot och rödlök i en fantastisk sås med sojasås, kokosmjölk och vår egen asiatiska kryddblandnings om vi kallar Ga-Laksa. Så rör vi i nudlar och serverar härligheterna med färsk koriander, chiliolja och jordnötter.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

8 g

Ga-Laksa

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Paprika

200 ml

Kokosmjölk

1 g

Chiliflakes

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

1 st

Morot

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Tärnat fläsk

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6451 kJ
Energi (kcal)1542 kcal
Fett45.2 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker13.8 g
Protein42.8 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4-6 min, tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Förbered grönsaker
2

Skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Finhacka eller pressa vitlök. 

Gör chiliolja
3

Blanda vitlök, chili, olivolja [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek kött och grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, morot, rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 2-3 min, tills lätt brynt.

Rör i paprika och Ga-Laksa och stek i ytterligare 30 sek.

Laga sås
5

Tillsätt sojasås, kokosmjölk och vatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan och rör om.

Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat och kött är genomstekt.

Rör i nudlar precis innan servering och smaka av med salt och peppar.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp asiatiskt fläsk och nudlar i skålar.

Plocka korianderblad och strö över.

Ringla över chiliolja och strö över jordnötter.