topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra härlig smak av koriander och chili, och en intensiv dressing med soja och lime. Salladen toppar vi med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Morot

1

Paprika

1

Avokado

1

Koriander

1

Ekologisk lime

½

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

100

Basmatiris

40

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)345 kcal
Energi (kJ)1442 kJ
Fett10.79 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater26.8 g
varav socker26.8 g
Protein19.43 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Riv morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka rödlök, paprika och chili [1/2 st, 2P]. Skär avokado i tunna skivor. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Grovhacka räkor.

Blanda dressing
3

Blanda sojasås och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med peppar*.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek räkor och rödlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Ta av från värme och rör i sweet chilisås. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda rissallad
5

Blanda ris, paprika, morot, hälften av koriandern och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och räkor och blanda väl. Smaka av med limejuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad i skålar och toppa med avokado. Strö över resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.