topBanner
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra härlig smak av koriander och chili, och en intensiv dressing med soja och lime. Salladen toppar vi med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.

Taggar:BarnvänligUnder 600 kcal
Allergener:glutensojakräftdjursulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Avokado

1 påse

Koriander

1 st

Lime, ekologisk

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

100 g

Basmatiris

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 1)

3 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2134 kJ
Energi (kcal)510 kcal
Fett11 g
varav mättat3 g
Kolhydrater70 g
varav socker25 g
Protein23 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Riv morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka rödlök, paprika och chili [1/2 st, 2P]. Skär avokado i tunna skivor. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Grovhacka räkor.

3

Blanda sojasås och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek räkor och rödlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min. Ta av från värme och rör i sweet chilisås. Krydda med salt* och peppar*.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Blanda ris, paprika, morot, hälften av koriandern och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och räkor och blanda väl. Smaka av med limejuice, salt* och peppar*.

6

Lägg upp rissallad i skålar och toppa med avokado. Strö över resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.