Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med chilistekt pak choi och jordnötter

I kväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner, pak choi och salladslök, som får fantastisk smak av chiliflakes, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Stark
Laga mig först
Allergener:
Crustaceans
Hvede
Soja
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Jordnødder

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

1 st

Salladslök

25 ml

Sojasås

75 g

Asiatisk woksås

1 st

Pak choi

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Saltade jordnötter

200 g

Champinjoner

½ g

Chiliflakes

150 g

Udonnudlar

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2119 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett11 g
varav mättat2 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker15.1 g
Kostfiber7.2 g
Protein26 g
Kolesterol78 mg
Salt6.6 g
Potassium672.8 mg
Calcium76.9 mg
Iron1 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1/4 dl | 1/2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten, och skölj nudlar i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.  

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka svamp och pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek grönsaker
4

Rör i vitlök, chiliflakes [1/2 paket, 2P] och salladslök i stekpannan.

Tillsätt svamp och stek i 2-3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pak choi och stek i 1-2 min, eller tills lätt mjuk.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt nudlar
5

Rör i asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rör i nudlar och sparat nudelvatten och blanda väl.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om det ser for torrt ut.

Servera
6

Lägg upp asiatisk räkwok i skålar.

Strö över jordnötter.