topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med chilistekt pak choi och salta jordnötter

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner, pak choi och salladslök, som får fantastisk smak av chili, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Stark
Klimatsmart
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 st

Salladslök

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Pak choi

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

200 g

Champinjoner

½ g

Chiliflakes

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2120 kJ
Energi (kcal)507 kcal
Fett11.1 g
varav mättat2 g
Kolhydrater75.4 g
varav socker15.1 g
Protein26 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4-6 min, eller tills mjuka.

När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan.

Häll av resterande vatten, och skölj nudlar i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka svamp och pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek räkor
3

Krydda räkor med en nypa salt.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Stek svamp och pak choi
4

Rör i vitlök, chili [1/2 paket, 2P] och salladslök i stekpannan.

Tillsätt svamp och stek i 2-3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt pak choi och stek i 1-2 min, eller tills lätt mjuk.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt nudlar
5

Rör i asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rör i nudlar och nudelvatten [2 msk | 4 msk] och blanda väl.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt nudelvatten om det ser for torrt ut.

Servera
6

Lägg upp asiatisk räkwok i skålar.

Strö över jordnötter.