
Ikväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner, pak choi och salladslök, som får fantastisk smak av chili, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 st
Salladslök
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sesam)
150 g
Fullkornsnudlar
(Innehåller: Vete, Gluten)
1 st
Pak choi
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
200 g
Champinjoner
½ g
Chiliflakes
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka nudlar i 1-2 min, eller tills mjuka. När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 11/2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten, och skölj nudlar i kallt vatten.

Grovhacka svamp. Grovhacka pak choi. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Finhacka eller pressa vitlök.

Krydda räkor med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Rör i vitlök, chili flakes [1/2 påse, 2p], och vit salladslök i stekpannan. Tillsätt svamp och stek i 2-3 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och stek i 1-2 min, tills mjuk. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Rör i asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt [1/2 tsk | 1tsk] och peppar. Rör i nudlar och nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] och blanda väl.

Lägg upp asiatisk räkwok i skålar. Strö över jordnötter och grön salladslök.