HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Räkwok
topBanner
Asiatisk räkwok

Asiatisk räkwok

med chilistekt pak choi och salta jordnötter

Ikväll lagar vi en fantastisk rätt med massor av färger och smaker. Vi steker räkor, champinjoner, pak choi och salladslök, som får fantastisk smak av chili, asiatisk woksås och sojasås. Vi blandar vår wok med nudlar och toppar med jordnötter, och så är maten färdig!

Taggar:Under 650 kcalSnabbStark
Allergener:kräftdjursulfiterglutensojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiterKan innehållamjölk, ägg, senap, soja, Kan innehålla spår av gluten, sesam, fisk, blötdjur)

1 st

Salladslök

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehållersulfiter, gluten, soja, sesam)

150 g

Fullkornsnudlar

(Innehållergluten)

200 g

Pak choi

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Saltade jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållasesam, nötter)

200 g

Champinjoner

½ g

Chili flakes

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2212 kJ
Energi (kcal)529 kcal
Fett11.02 g
varav mättat2 g
Kolhydrater70.48 g
varav socker13.5 g
Protein31.55 g
Salt6.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka nudlar i 1-2 min, eller tills mjuka. När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 11/2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten, och skölj nudlar i kallt vatten.

2

Grovhacka svamp. Grovhacka pak choi. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Finhacka eller pressa vitlök.

3

Krydda räkor med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

4

Rör i vitlök, chili flakes [1/2 påse, 2p], och vit salladslök i stekpannan. Tillsätt svamp och stek i 2-3 min, tills mjuk. Tillsätt pak choi och stek i 1-2 min, tills mjuk. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

5

Rör i asiatisk woksås och sojasås i stekpannan. Krydda med salt [1/2 tsk | 1tsk] och peppar. Rör i nudlar och nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] och blanda väl.

6

Lägg upp asiatisk räkwok i skålar. Strö över jordnötter och grön salladslök.